• Αναζήτηση
  • Βραβευμένα ελαιόλαδα στο Σύνταγμα

    Ένα αφιέρωμα του Public Café Restaurant για όλο τον Ιούλιο

    Τα τρία νέα πιάτα του μενού: καπνιστή μελιτζάνα στα κάρβουνα με πικάντικο ελαιόλαδο, ριζότο «τα γεμιστά αλλιώς» με φρουτώδες ελαιόλαδο και μους bitter σοκολάτας με σταγόνες ελαιόλαδου

    Αφού φιλοξένησε γεύσεις από Κυκλάδες (Τήνο, Σαντορίνη, Σίφνο, Σύρο και Μήλο) τo Public Café Restaurant «δοκιμάζει» τα ελαιόλαδα που ξεχώρισαν στον φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιόλαδου ATHENA (ATHIOOC), και παράλληλα ανανεώνει το μενού του προσθέτοντας πιάτα που ετοίμασε ειδικά γι’ αυτό το αφιέρωμα ο βραβευμένος σεφ του εστιατορίου Tudor Hall, Αλέξανδρος Κοσκινάς.

    Μαζί με το μενού θα προσφέρονται καθημερινά τρία δείγματα βραβευμένων ελαιόλαδων του ATΗΕΝΑIOOC σε όσους γευματίζουν.

    Τα ελαιόλαδα που θα εναλλάσσονται κάθε 10 ημέρες επιλέχθηκαν ώστε να είναι αντιπροσωπευτικά των ελαιοπαραγωγικών περιοχών της χώρας, των ποικιλιών ελιάς και των γευστικών εντάσεων (φρουτώδες, πικρό και πικάντικο).

    Τα βραβευμένα ελληνικά ελαιόλαδα που μπορούμε να δοκιμάσουμε σταδιακά στο Public Café Restaurant είναι:

    -One & Olive, από την Μεσσηνία και την ποικιλία Κορωνέικη, βραβευμένο με Μεγάλο Χρυσό και Καλύτερο Ελληνικό.

    -Protoleo, από τη Λέσβο, ποικιλία Κολοβή, βραβευμένο με Αργυρό και Καλύτερο ποικιλίας & νήσων.

    -39 /22 από την Κόρινθο και την ποικιλία Μανάκι, βραβευμένο με Χάλκινο και Καλύτερο ποικιλίας.

    -Grand Cru Terra Creta από τα Χανιά και την ποικιλία Κορωνέικη, βραβευμένο με Χρυσό, Καλύτερο Κρήτης

    -Κύκλωπας Αγουρέλαιο, από την Αλεξανδρούπολη και την ποικιλία Μάκρης, βραβευμένο με Ασημένιο και Καλύτερο Θράκης & ποικιλίας.

    -Alsea NEO, από το Αγρίνιο και την ποικιλία Αμφίσσης, βραβευμένο με Ασημένιο και καλύτερο Στερεάς Ελλάδας.

    -Ziro Organic, από τη Σητεία και την ποικιλία Κορωνέικη, βραβευμένο με Ασημένιο και  καλύτερο ΒΙΟ.

    -The Governor από την Κέρκυρα και την ποικιλία Λιανολιά Κερκύρας, βραβευμένο με Χάλκινο και καλύτερο ποικιλίας & Ιόνιων νήσων.

    – Omfacium από την Ηλεία και την ποικιλία Νεμουτιάνα, βραβευμένο με Χάλκινο.

    Όλα τα ελαιόλαδα διατίθενται προς πώληση στο bar του Public Café Restaurant.

    Οσο για τις νέες γεύσεις στο μενού,  ο σεφ του Tudor Hall  Αλέξανδρος Κοσκινάς προτείνει για πρώτο πιάτο καπνιστή μελιτζάνα στα κάρβουνα με πικάντικο ελαιόλαδο, για κυρίως ριζότο «τα γεμιστά αλλιώς» με φρουτώδες ελαιόλαδο και δυόσμο και για γλυκό μους bitter σοκολάτας με σταγόνες ελαιόλαδου!

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk