• Αναζήτηση
  • Κοπανάκι στο φούρνο

    Το μαρινάρισμα με γιαούρτι, μέλι και αρωματικά δίνει μοναδική γεύση στο κοτόπουλο.

    food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

     

    Προετοιμασία 10’ Αναμονή 1 ώρα Ψήσιμο 30-40’

    Υλικά (για 4 μερίδες)

    8 κοπανάκια

    170γρ. στραγγιστό γιαούρτι

    1 κ.γ. μέλι

    4 κ.σ. ελαιόλαδο

    1 μικρό τσίλι ψιλοκομμένο (προαιρετικό)

    1 κοφτή κ.σ. ξερό θυμάρι

    1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένη

    1 λεμόνι ακέρωτο κατά προτίμηση βιολογικό, το ξύσμα

    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Διαδικασία

    Πλένουμε τα κοπανάκια, τα στεγνώνουμε καλά και κάνουμε εγκάρσιες τομές για να μαριναριστούν ομοιόμορφα.

    Σε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το τσίλι, το θυμάρι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε τα κοπανάκια και ανακατεύουμε για να μαριναριστούν  ομοιόμορφα. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε μία ώρα να ξεκουραστούν στο ψυγείο

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

    Σε ένα ρηχό ταψί, απλώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε τα κοπανάκια.

    Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 – 40 λεπτά περίπου, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών κοτόπουλου.

    Μπορούμε να σερβίρουμε συνοδεύοντας με μία φρέσκια σαλάτα με ντοματίνια ή ντομάτες  και καραμελωμένο μπαλσάμικο.

     

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk