Σε ένα τεράστιο θέατρο που μας «ταξιδεύει» στην Κίνα του Καζαντζάκη, μεταμορφώνεται για δύο 24ωρα το χωριό της Μυρτιάς, μέσα από την περιηγητική παράσταση «10 κινέζικοι σταθμοί», στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Λόγου του Μουσείου Καζαντζάκη.

Σε αυτούς του 10 κινέζικους σταθμούς το κοινό βλέπει 10 διαφορετικές παραστάσεις, εμπνευσμένες από θέματα που αναφέρει ο Καζαντζάκης στο συναρπαστικό βιβλίο του «Ταξιδεύοντας Ιαπωνία Κίνα».

Το κοινό χωρίζεται σε ομάδες και μεταφέρεται από τον ένα «σταθμό» στον άλλο, με τις παραστάσεις να επαναλαμβάνονται με κυκλικό ρυθμό. Οδηγοί του κοινού σε αυτή την περιήγηση γίνονται μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές, ακροβάτες, ζωγράφοι.

Πάνω από 60 καλλιτέχνες συνολικά, από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Ασία. Ορισμένοι από αυτούς, μάλιστα, παίρνουν κάθε χρόνο μέρος στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ για να πειραματιστούν με τους ήχους της κρητικής λύρας.

Έλληνες και Κινέζοι μουσικοί συνεργάζονται με ενθουσιασμό για να φέρουν σε πέρας το μοναδικό αυτό δρώμενο, που είναι ενταγμένο στην κινέζικη εβδομάδα πολιτισμού και τουρισμού.  Οι προετοιμασίες των καλλιτεχνών ξεκινούν από νωρίς και είναι πυρετώδεις.

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Λόγου, διοργανώνεται από το Μουσείο Καζαντζάκη, την Περιφέρεια Κρήτης, το China Culture Center in Athens και το Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων.

 

 

Πηγή: Onetv.gr