Μετά από αναζητήσεις χρόνων ο Βασίλειος Πετρομιχελής φαίνεται ότι βρήκε πολιτική στέγη και στις εκλογές της 7η Ιουλίου θα είναι υποψήφιος με την «Ελληνική Αυγή» του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο Πετρομιχελής θα επιχειρήσει να μπει στην ελληνική Βουλή μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του το 2014 να εκλεγεί υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλός με την Χρυσή Αυγή και τον συνδυασμό του Ηλία Παναγιώταρου και ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχει έντονη ακροδεξιά δράση.

Το πρωτοπαλίκαρο της «Ανακατάληψης», του εθνικιστικού μορφώματος που «αγωνίζεται για μια Ελλάδα ελεύθερη, πιο ισχυρή και ποιο μεγάλη» αλλάζει κατά καιρούς γνώμη και απόψεις. Από τον ακραίο λόγο κατά κομμουνιστών, ομοφυλόφιλών και μεταναστών έχει περάσει το τελευταίο διάστημα σε μια πιο μετριοπαθή στάση καθώς διεκδικεί την ψήφο των πολιτών για την Α’ περιφέρειας των Αθηνών.

Ο ίδιος έχει σβήσει αναρτήσεις σχετικά με την υποστήριξή του στον Αρτέμη Σώρρα, μετά την σύλληψή του όπως και αυτές για την «επιχείρηση» στα Ίμια αλλά η συμμετοχή του στην ακροδεξιά ρητορική παραμένει ενεργή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διοργάνωση από τον ίδιο του «straight pride» όπλο στον αγώνα του κατά της διαφορετικότητας με κεντρικό σύνθημα «πολιτικοί και γκέι δεν είστε αναγκαίοι».

Το φιάσκο στα Ίμια

Στα τέλη του Ιανουαρίου του 2018, σε μία πολύ τεταμμένη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσης, μέλη της «Ανακατάληψης» με «πρωτοπαλίκαρο» τον Βασίλειο Πετρομιχελή, επιχείρησαν να προσεγγίζουν τα Ίμια με πλωτό από την Κάλυμνο. Τις ίδιες εκείνες ημέρες η Ελλάδα βρισκόταν εν μέσω μαζικών μακεδονικών συλλαλητηρίων, που έδωσαν έδαφος σε ακροδεξιά στοιχεία να επιτεθούν (παράδειγμα η βεβήλωση του μουσείου του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη και ο εμπρησμός της κατάληψης Libertaria). Τις ίδιες ημέρες, για την επέτειο των Ιμίων, στην Αθήνα διοργανωνόταν η ετήσια ακροδεξιά φιέστα της Χρυσής Αυγής με διαμαρτυρία στους δρόμους της πόλης.

Τα μέλη της Ανακατάληψης, που ισχυρίζονται ότι είχαν ενεργό ρόλο στην διοργάνωση του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό, είχαν μεταβεί στην Κάλυμνο με σκοπό να περάσουν με πλωτό σκάφος στα Ίμια και να στήσουν μία απολύτως επικίνδυνη, φιέστα. Επικεφαλής ήταν ο Βασίλειος Πετρομιχελής, ο οποίος ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Χρυσή Αυγή το 2014.

Το ευτυχές και παράλληλα τραγελαφικό του πράγματος, είναι ότι ο Πετρομιχελής είχε φροντίσει να ενημερώσει μέσω social media για τις κινήσεις τους, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές αρχές να ενημερωθούν εγκαίρως και να εμποδίσουν την πραξικοπηματική μετάβαση στα Ίμια.