Σε διακαναλική συνέντευξη προσανατολίζονται στο Μαξίμου μετά το ναυάγιο του ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ µιλούν ανοιχτά για συµπαιγνία και συνεννόηση µεταξύ των κοµµάτων και µάλιστα τριγωνική (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ) ώστε να ακυρωθεί η διενέργεια της τηλεµαχίας με αποτέλεσμα να στρέφονται τώρα στο σενάριο της διακαναλικής.

Ο τρόπος διεξαγωγής αυτού του… μονολόγου ακόμη δεν είναι σαφής. Δεν έχει γίνει δηλαδή γνωστό εάν ο πρωθυπουργός επιλέξει συνέντευξη σε όλους τους διαπιστευμένους συντάκτες που καλύπτουν ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα γίνει συζήτηση με τους κεντρικούς παρουσιαστές όλων των τηλεοπτικών σταθμών στην κρατική τηλεόραση.

Την πιθανότητα διακαναλικής πάντως είχε προκρίνει την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, όταν ήταν ορατό το ενδεχόμενο αναβολής του ντιμπέιτ. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ερωτηθεί σχετικά αλλά δεν θέλησε να απαντήσει σαφώς στο αν η τηλεμαχία θα αναβληθεί ή όχι.

Χθες, επανήλθε στην πρόταση για ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ με συνεχείς αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ζήτησε να «τηρήσει το λόγο του» και να προσέλθει στην τηλεμαχία. «Μένουν 10 μέρες ακόμα. Σας καλώ να τηρήσετε το λόγο σας. Να αγνοήσετε τους επικοινωνιολόγους και να έρθετε να συζητήσουμε ανοιχτά και χωρίς φόβο για όλα τα θέματα, ενώπιον του ελληνικού λαού. Όποτε θέλετε. Όπου θέλετε. Θα αναμένω εκ νέου την απάντησή σας» είπε.

Τσίπρας: Ούτε δεμένος ο Μητσοτάκης σε ντιμπέιτ

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star είπε σκωπτικά ότι ο κ. Μητσοτάκης μόνο δεμένος θα ερχόταν σε ένα τέτοιο ντιμπέιτ.

«Γιατί δεν μπορούμε να βρούμε μια ημερομηνία να αλλάξουμε όλοι το πρόγραμμά μας, να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε; Εγώ πιστεύω ότι ούτε δεμένος δεν θα καθόταν να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Δεν το λέω με αλαζονεία αυτό. Δεν είναι το θέμα ότι δεν είναι ικανός ο κ. Μητσοτάκης. Εγώ δεν τον υποτιμώ ως αντίπαλο. Θεωρώ ότι έχει ικανότητες, ότι μπορεί να σταθεί με επάρκεια σε ένα πολιτικό διάλογο. Δεν έρχεται, γιατί αισθάνεται την αδυναμία των επιχειρημάτων» είπε ο πρωθυπουργός.

Με βάση την προσυµφωνηµένη διενέργεια του ντιµπέιτ των πέντε, ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζε η διακαναλική να δοθεί στις 2 Ιουλίου, από τη στιγμή ωστόσο που αυτό ματαιώθηκε το πιο πιθανό είναι η ημερομηνία να πάει πιο πίσω, λίγα μόλις δηλαδή 24ωρα πριν ανοίξουν οι εθνικές κάλπες.

Πηγή: onetv.gr