Τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγόρησε για την ακύρωση του ντιμπέιτ ο Αλέξης Τσίπρας, σχολίαζοντας: «Ούτε δεμένος δεν κάθεται απέναντί μου».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο πρόγραμμα της ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, για τον οποίο δεν δίστασε να πει ότι «ούτε δεμένος δεν θα καθόταν να αντιπαρατεθεί μαζί μου».

Ο κ. Τσίπρας αντέκρουσε την κατηγορία ότι καλλιεργεί διχαστικό λόγο και προσπαθεί να τρομοκρατήσει το λαό σχετικά με τη Δεξιά.

«Εγώ έχω ευθύνη ως πρωθυπουργός να αναδεικνύω τις προγραμματικές διαφορές και τους κινδύνους. Δεν επικαλούμαι κανέναν φόβο. Αλλά τη λογική. Και η λογική λέει ότι αυτοί οι οποίοι μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, αυτοί που λεηλάτησαν τη μεσαία τάξη, αυτοί που ρήμαξαν τα όνειρα και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού αυτή την 5ετία, δεν μπορεί να παρουσιάζονται σήμερα ως δήθεν λυτρωτές και σωτήρες. Αυτοί που ήταν θύτες να έρχονται στα θύματα και να παρουσιάζονται ως σωτήρες» τόνισε.

Προς επίρρωση του ισχυρισμού του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κρύβεται» για να μην αναγκαστεί να αποκαλύψει το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «το κορυφαίο ζήτημα των τελευταίων ημερών, κορυφαίο ζήτημα και νομίζω ότι πρέπει να αποτελέσει το επόμενο διάστημα, και το κορυφαίο θέμα της συζήτησης, είναι ότι αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν σκοπεύει να κάνει καμία φορολογική ελάφρυνση αν κερδίσει τις εκλογές το 2019, αλλά και το 2020.»

Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του «Star»

Δεν μπορεί σήμερα να υπάρχει ένα κακέκτυπο δημοκρατικής παράταξης που λέει ότι θέλει να ξαναστηθεί η διακυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, διότι αυτό λέει η κα. Γεννηματά. Δεν μπορεί να υπάρχει μια πολιτική επιλογή ψήφου, στήριξης ή ανοχής, σε μια παράταξη και σε έναν αρχηγό, ο οποίος είναι από αυτό το συγκεκριμένο τζάκι της οικογένειας Μητσοτάκη. Που έχει τη δική του πολιτική διαδρομή, αλλά και τις δικές του ευθύνες για την πορεία της χώρας. Δεν μπορεί σήμερα να θέλει ένα πολιτικό κόμμα που είναι διάδοχο του ΠΑΣΟΚ, του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, να αυτοπροσδιορίζεται στο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης και της κεντροαριστεράς και να δουλεύει για την εγκαθίδρυση του κ. Μητσοτάκη στη διακυβέρνηση του τόπου. Ενώ όλη η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη αγκαλιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ στην Ελλάδα η κα. Γεννηματά αγκαλιάζει τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και αυτό είναι μια αντίφαση. Απευθύνομαι στην ψυχή του απλού κόσμου του ΠΑΣΟΚ που έζησε με τη μνήμη για το τι σημαίνει αυτή η Δεξιά που θέλει να ξανακυβερνήσει και αναρωτιέμαι αν θα κάνει τη χάρη στην κα Γεννηματά να δει ένα Κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να γίνεται υποστύλωμα αυτής της Δεξιάς. Στη ζωή όταν δεν αλλάζεις, γίνεσαι μνημείο του εαυτού σου. Εμείς θέλουμε να αλλάζουμε πηγαίνοντας προς μπροστά και φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε τη ραχοκοκαλιά της μεγάλης και πλειοψηφικής πιστεύω δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης του τόπου. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του «Star» και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019