Από τις πρώτες ημέρες του 2015, όταν άρχισαν να κυκλοφορούν πληροφορίες που ήθελαν τον Γιάννη Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών της επερχόμενης τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, συνεχείς ήταν οι προειδοποιήσεις προς τον Αλέξη Τσίπρα για την προβληματικότητα της επιλογής.

Φίλοι, συνεργάτες και λοιποί παράγοντες της δημόσιας ζωής επισήμαιναν στον επελαύνοντα κ. Τσίπρα ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι ακατάλληλος για την ευαίσθητη και κρίσιμη θέση του υπουργού Οικονομικών, ότι ορίζεται απο μύθους και ιδεοληψίες και ότι εντέλει θα ζημιώσει τόσο τη χώρα, όσο και τον ίδιο.

Ο μετέπειτα πρωθυπουργός αγνόησε σχεδόν επιδεικτικά εκείνες τις προειδοποιήσεις και ερχόμενος στην εξουσία επέλεξε τον κ. Βαρουφάκη για την επίμαχη και εξαιρετικά δύσκολη σε εκείνες τις συνθήκες θέση. Και επέμεινε στην επιλογή του ακόμη και όταν από τις πρώτες κινήσεις του φανέρωσε την προβληματικότητά του και την εμφανή αδυναμία του να διαχειριστεί τις σχέσεις με τους ευρωπαίους εταίρους. Τότε μάλιστα ο κ. Τσίπρας σε μια έκρηξη πάνδημης αμφισβήτησης τον παρουσίασε ως αξιόπιστο περιουσιακό στοιχείο της κυβέρνησης του!

Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους. Ο κ. Βαρουφάκης τίναξε στην κυριολεξία τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους στον αέρα και αργότερα όταν διεξήχθη το απίθανο δημοψήφισμα ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε να τον αποσύρει προκειμένου να αποφύγει μια μοιραία για τη χώρα σύγκρουση.

Ο κ. Βαρουφάκης αποχώρησε από την κυβέρνηση και αμέσως μετά άρχισε τις δημόσιες εμφανίσεις προς δικαιολόγηση των απίθανων επιλογών του. Προϊόντος του χρόνου εξέδωσε και λεπτομερές βιβλίο ξεσηκώνοντας νέο σάλο με τις περιγραφές του για τον σχεδόν εφηβικό τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων της χώρας.

Αλλά και πάλι ο κ. Τσίπρας απέφυγε να κακολογήσει τον υπουργό του. Την περασμένη Κυριακή νοιώθοντας προφανέστατα πίεση από τις συνεχείς αναφορές εναντίον τον κατηγόρησε ως συστημικό παράγοντα που αγάπησαν αίφνης τα μέσα ενημέρωσης γιατί απλούστατα κατά την άποψή του εμποδίζει την ανατροπή του αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Πάλι τα μέσα ενημέρωσης, πάλι οι εχθροί του λαού ευθύνονται, πάλι οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι στήθηκαν απέναντι του προκειμένου να στηρίξουν τον επιλεγέντα από τον ίδιο νάρκισσο υπουργό του…

Δεν ευθύνονται τα μέσα ενημέρωσης για τις πομπές σας κ Τσίπρα. Δική σας επιλογή ήταν ο κ. Βαρουφάκης κύριε Πρωθυπουργέ, εσείς τον εμπιστευτήκατε και εσείς τον αναδείξατε, λουστείτε τον τώρα..