Σε μία μέρα ειδικών συνθηκών ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε το δύο στα δύο και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Queen’s 2019 στο Λονδίνο.

Μετά τη νίκη επί του Βρετανού Κάιλ Έντμουντ (σε ένα ματς που είχε διακοπεί την Τετάρτη 19/6 λόγω βροχής), ο έλληνας τενίστας υπερκέρασε λίγο αργότερα και το εμπόδιο του Γάλλου Ζερεμί Σαρντί με 2-1 σετ (4-6, 7-6, 7-6).

Τα κατάφερε μάλιστα με ανατροπή, καθώς ο Γάλλος έκανε break στο σερβίς του Τσιτσιπά στο πέμπτο game και κέρδισε με 6-4 το πρώτο σετ.
Στο δεύτερο σετ ο Ζαρντί προηγήθηκε με 5-4 κάνοντας ξανά break και σέρβιρε για τη νίκη… Ο Τσιτσιπάς όμως απάντησε και εν τέλει όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί όπου ο Έλληνας με επτά διαδοχικούς πόντους ισοφάρισε 1-1 στα σετ.

Στο τρίτο σετ ο Σαρντί πέτυχε το 1-0 στα games ύστερα από 36 πόντους κρατώντας δια πυρός και σιδήρου το σερβίς του. Ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και έφτασε στο 2-1 και χρειαζόταν έκτοτε μόνο να διατηρήσει το δικό του σερβίς.

Στο 8ο game όμως ο Τσιτσιπάς δέχτηκε break. Απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο 9ο (επιστρέφοντας από το 40-0), αλλά δεν καθάρισε το ματς ακολούθως με συνέπεια να φτάσει ο αγώνας αρχικά στο 5-5 και εν συνεχεία στο 6-5 υπέρ το Σαρντί.

Ο Στέφανος όμως δεν το έβαλε κάτω. Κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες το 12ο game και στο tie break πέτυχε το καθοριστικό mini break στο 4-3. Κι ας χρειάστηκε το double fault του Σαρντί. Μετά αξιοποίησε τα επόμενα δύο σερβίς του και έφτασε στην πολυπόθητη νίκη και στα προημιτελικά του λονδρέζικου τουρνουά.