Με νίκες συνέχισαν στα προκριματικά του Euro 2020 η Κροατία και η Ισλανδία για την 3η αγωνιστική.

Οι Βαλκάνιοι επικράτησαν της Ουαλίας με 2-1, στη μάχη των δύο συμπαικτών της Ρεάλ, Λούκα Μόντριτς και Γκάρεθ Μπέιλ.

Η Κροατία προηγήθηκε στο 17′ με αυτογκόλ του Λόρενς και έκανε το 2-0 με τον Ιβάν Πέρισιτς στο 48′, με την Ουαλία το μοναδικό που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 στο 77′ με τον Μπρουκς. Οι Κροάτες πλέον είναι μόνοι πρώτοι στον 5ο όμιλο με 6 βαθμούς (3 αγ.), ενώ ακολουθούν Σλοβακία (2 αγ.), Ουαλία (2 αγ.), Ουγγαρία (2 αγ.) με 3 βαθμούς και Αζερμπαϊτζάν με 0 (1 αγ.). Σε παρένθεση οι αγώνες που έχουν δώσει οι ομάδες.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γέβνταϊ, Λόβρεν, Βίντα, Μπάρισιτς, Μόντριτς (90+3′ Σκόριτς), Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς, Κόβατσιτς (76′ Μπάντελι), Μπρέκαλο (67′ Πάσαλιτς), Κράμαριτς.

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσι, Ρόμπερτς, Μέμφαμ, Λόρενς, Ντέιβις, Ουίλσον, Άλεν, Σμιθ (65′ Μπρουκς), Τζέιμς (80′ Ματόντο), Βολκς (66′ Αμπάντου), Μπέιλ.

Για τον 8ο όμιλο αναμετρήθηκαν Ισλανδία και Αλβανία, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Γκούντμουντσον στο 22′. Βασικός για τους Αλβανούς ήταν ο Μίτζεν Μπάσα του Άρη, ο οποίος έδωσε τη θέση του στο 67′ στον Έργκους Κάτσε του Παναθηναϊκού.

Με αυτή τη νίκη, η Ισλανδία πλέον ισοβαθμεί με τις Γαλλία (2 αγ.) και Τουρκία (2 αγ.) στην πρώτη θέση με 6 βαθμούς, αλλά έχει έναν αγώνα παραπάνω, καθώς οι άλλες δύο ομάδες αγωνίζονται απόψε (21:45) μεταξύ τους. Ακολουθούν στη βαθμολογία οι Αλβανία με 3 βαθμούς (3 αγ.), Ανδόρα (2 αγ.) και Μολδαβία (2 αγ.) με 0.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Χέρνανσον, Άρνασον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σκούλασον, Γκούντμουντσον (56′ Τρίστασον), Γκούναρσον, Μπιάρνασον, Σιγκούριονσον (Άρνορ Σίγκουρντσον), Γκίλφι Σίγκουρντσον, Κιάρτανσον (63′ Σίγκτορσον)

ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Χισάι, Ντέρμακου, Ισμάιλι, Βέσελι, Αμπράσι, Τζάκα (71′ Ντόι), Μπάσα (67′ Κάτσε), Μπάλαϊ (79′ Σαντίκου), Τσικαλέσι, Λενιάνι.