• Αναζήτηση
 • ΝΔ σε ΕΛ.ΑΣ : Ακυρώστε αμέσως τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων

  Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ όσον αφορά στις μεταθέσεις των αστυνομικών.

  Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ όσον αφορά στις μεταθέσεις των αστυνομικών.

  «Ακυρώστε αμέσως τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων». Αυτό ζητά μέσω ανακοίνωσης ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τις καταγγελίες της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ για τη σύγκληση του Ανώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

  Ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, που στιγμάτισε τη θητεία του με τις έκτακτες κρίσεις στην αστυνομία, αλλά και με την παρουσία του, ως μεταφερόμενος οπαδός-χειροκροτητής, σε κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να συμπεριφέρεται προκλητικά και ανάρμοστα με τη θέση και το αξίωμά του. Αυτή τη φορά, με διαδικασίες εξπρές, ξένες προς κάθε νομιμότητα και ηθική, προαναγγέλλει σύγκληση του Ανώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, 24 μόλις ώρες πριν εισέλθουμε και επισήμως στην προεκλογική περίοδο, με προφανή σκοπό την εξυπηρέτηση ‘‘ημετέρων’’.»

  Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ενέργεια πρωτοφανή, απαράδεκτη και καταδικαστέα, που πλήττει ευθέως την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ υπονομεύει το ηθικό των στελεχών της με την ωμότητα της κομματικής μεροληψίας της ηγεσίας της. Καταδικάζουμε τις νοσηρές και αποδοκιμαστέες από την κοινωνία μεθοδεύσεις και καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ να ακούσει τις εύλογες διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των αστυνομικών- που αξιώνουν σεβασμό και αναγνώριση της πολύπλευρης και πολύμορφης προσφοράς τους- αλλά και τη φωνή της λογικής, και να ακυρώσει πάραυτα την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Ανώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων».

  Στο ίδιος μήκος κύματος και το Κίνημα Αλλαγής

  Η υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε ότι: «Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο στην κυβέρνηση! Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο!   Συγκαλούν τα δύο συμβούλια μεταθέσεων το προσεχές Σάββατο, λίγες μέρες πριν προκηρυχθούν οι εκλογές, για να βολέψουν ημετέρους Αστυνομικούς και Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.. Θα τους ζήλευε ακόμη και ο Μαυρογιαλούρος!»

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk