• Αναζήτηση
 • Πέθανε ο θρυλικός παλαιστής «Σαμψών»

  Σε ηλικία 90 ετών στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» όπου νοσηλευόταν

  Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών άφησε ο παλαιστής Γιάννης Κεσκελίδης, που έμεινε στην Ιστορία με το όνομα Σαμψών, γυρνώντας τις γειτονιές της Αθήνας και όλης της Ελλάδας, διοργανώνοντας αγώνες και επιδείξεις δύναμης.

  Ο Σαμψών έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», όπου νοσηλευόταν από την περασμένη Δευτέρα με πνευμονία. Σύμφωνα με τα παιδιά του, «έφυγε, όπως το επιθυμούσε, γρήγορα και ανώδυνα».

  Γεννημένος στις 5 Ιουνίου 1929 από οικογένεια Ποντίων, οι οποίοι έφθασαν και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα ύστερα από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, δεν άργησε να δείξει τις ικανότητές του.

  Αρχικά εντάχθηκε στο δυναμικό του Πειραϊκού Συνδέσμου, ως αθλητής ελευθέρας πάλης, ωστόσο στη συνέχεια ασχολήθηκε με αυτό που τον έκανε γνωστό σε κάθε γωνιά της χώρας και στο εξωτερικό: τους αγώνες επιδείξεως της τεράστιας δύναμής που είχε σε ανοικτούς χώρους (πλατείες, πάρκα κλπ) δίνοντας παραστάσεις που συγκέντρωναν εκατοντάδες θεατές.

  Δείτε επίσης
  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk