Ο ευνοημένος Κυριάκος και το όνειρο του Αλέξη

Με όλες τις δημοσκοπήσεις να προβλέπουν επικράτηση της ΝΔ, οικονομικοί παράγοντες εκτιμούν ότι μια καθαρή νίκη της ΝΔ δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για τη χώρα και ξορκίζουν το ενδεχόμενο μιας μικρής διαφοράς

Ο ευρύς κύκλος των επιχειρηματιών και των τραπεζιτών προσβλέπει σε μια καθαρή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την άλλη, το ομολογημένο όνειρο του Αλέξη Τσίπρα είναι να οικοδομήσει το ΠαΣοΚ του μέλλοντός μας

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν λίγες ώρες πριν να ανοίξουν οι ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές κάλπες και η αγωνία κορυφώνεται όχι μόνο στα κομματικά επιτελεία, αλλά και στις έδρες των ισχυρών επιχειρηματικών και τραπεζικών ομίλων, όπου πολλά εξαρτώνται από την έκβαση της σκληρής, όπως απεδείχθη, προεκλογικής μάχης.

Οι πολλές και αντικρουόμενες μεταξύ τους δημοσκοπικές προβλέψεις δεν επιτρέπουν βεβαιότητες ως προς τα αποτελέσματα, επιτείνοντας τα αισθήματα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στον ευρύ κύκλο των εμπορευομένων.

Οι πρόσφατα δημοσιευμένες έρευνες των διαθέσεων της κοινής γνώμης δίνουν διαφορές από 3 έως 11 ποσοστιαίες μονάδες και καμία δεν συνηγορεί υπέρ της νίκης του κυβερνώντος κόμματος. Και η αδιάψευστη έως τώρα παράσταση νίκης είναι συντριπτική υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με ασφάλεια την επιλογή των ψηφοφόρων όσο διατηρούνται υψηλά τα ποσοστά των αναποφάσιστων και παραμένει η ρευστότητα που επικράτησε στην ελληνική πολιτική σκηνή μετά το σοκ του 2012.

Το «Βήμα της Κυριακής» αναλύει:

Τι θα φέρει μια μικρή διαφορά – Γιατί οι οικονομικοί παράγοντες ξορκίζουν αυτό το ενδεχόμενο

Πώς τα «τυχόν» γκρίζα εκλογικά αποτελέσματα θα περιπλέξουν την κατάσταση

Ο φόβος της πολιτικής έντασης και των πολιτικών συγκρούσεων

Σε τι προσβλέπει ο ευρύς κύκλος των επιχειρηματιών

Η επόμενη μέρα και η μάχη προσέλκυσης διεθνών κεφαλαίων

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του Αντώνη Καρακούση στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτακτως το Σάββατο

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk