Καϊλή καταγγέλλει Μαριά για προσπάθεια καπηλείας της «Γενοκτονίας των Ποντίων»

Τι έγινε πραγματικά στο ευρωκοινοβούλιο για να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ποντίων

Ακόμη και γεγονότα όπως η αποδεδειγμένη Γενοκτονία των Ποντίων επιχειρείται από κάποιους να γίνει αντικείμενο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Με τη χρήση fake news και προσπάθεια καπηλείας προσπαθειών που κάνουν άλλοι για το γεγονός αυτό που έχει συγκλονίσει τον ελληνισμό, με αφορμή τα 100 χρόνια από εκείνες τις θλιβερές ημέρες στον Πόντο.

Η ευρωβουλευτής της Ελιάς, και υποψήφια ξανά με το Κίνημα Αλλαγής, Εύα Καϊλή, καταγγέλλει την προσπάθεια που έκανε ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς για να καπηλευτεί το θέμα. Οπως τονίζει οι προσπάθειες που έκανε το ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας ήταν μεγάλες.

Συγκεκριμένα:

·         Τον Μάρτιο του 2019 και μετά από εκδήλωση για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Εύας Καϊλή  και εκπροσώπων Ποντίων Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, κατατέθηκε στις πολιτικές ομάδες S&D, EPP, GUE και ECR, ψήφισμα για την αναγνώριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, της γενοκτονίας εναντίον των Χριστιανών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις αρχές του 20ου αιώνα (1913-1923) με συντονισμένη προσπάθεια Ελλήνων και Κυπρίων ευρωβουλευτών.

·         Η πρόθεσή μας συνίσταται στην καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα ΜΝΗΜΗΣ των θυμάτων.

·         Και ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν, πληροφορούμαστε κατόπιν εορτής από δημοσιεύματα στον Τύπο πως μεμονωμένος περιθωριακός ευρωβουλευτής εμφανίζεται να έχει καταθέσει δικό του ψήφισμα, χωρίς να έχει συντονιστεί με κανένα Ποντιακό σωματείο, ούτε με άλλους Έλληνες συναδέλφους του για στήριξη και κοινή δράση.

·         Ο Νότης Μαριάς, επέλεξε μάλιστα για την κατάθεση της πρότασής του την τελευταία ολομέλεια της θητείας 2014-2019, εκτός ημερησίας διατάξεως και ημέρα που δεν διενεργούνται ψηφοφορίες.

·         Με σκοπό να καπηλευτεί το θέμα το έφερε χωρίς προετοιμασία και οδηγήθηκε σε συντριπτική ήττα δείχνοντας ασύλληπτη προχειρότητα  σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για τον Ελληνισμό με μόνο στόχο μικροκομματικά προεκλογικά οφέλη για τον ίδιο.

·         Μας αρκεί που την απαράδεκτη στάση του καυτηρίασαν όχι μόνο επικεφαλής των Ποντιακών σωματίων ανά την Ελλάδα αλλά και η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους η οποία ανήκει στην ίδια ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα με τον Μαριά και ξεσκέπασε την υποκριτική συμπεριφορά του.

·         Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων με συντονισμένη προσπάθεια και συνεννόηση με τους Έλληνες και Κυπρίους συναδέλφους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk