• Αναζήτηση
 • Το 60% των Γάλλων θέλει να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων»

  Πάντως, το κίνημα παραμένει συμπαθές στους μισούς από αυτούς

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Έξι στους δέκα Γάλλους θα ήθελαν να σταματήσουν οι εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των «κίτρινων γιλέκων», σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

  Η διαδικτυακή δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe δείχνει ότι το ποσοστό εκείνων που θέλουν να σταματήσουν οι διαδηλώσεις αυξήθηκε στο 60%, από 56% που ήταν τον Φεβρουάριο.

  Η δημοσκόπηση κατέδειξε ακόμη ότι το 68% των Γάλλων υπολογίζουν ότι οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» έχουν απομακρυνθεί από τα αρχικά κίνητρα του κινήματος.

  Ένα σημαντικό ποσοστό, πάντως, το υπόλοιπο 40%, πιστεύει ότι τα «κίτρινα γιλέκα» πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Ένας στους δύο Γάλλους (ποσοστό 50%) είπε ότι στηρίζει ή «συμπαθεί» το κίνημα αυτό. Οι περισσότεροι «συμπαθούντες» προέρχονται από την εργατική και μεσαία τάξη (ποσοστά 66% και 52% αντίστοιχα).

  Το κίνημα βέβαια έχει χάσει αρκετούς υποστηρικτές από τους νέους 18-24 και 25-34 ετών, καθώς τα ποσοστά έγκρισης των «κίτρινων γιλέκων» έχουν πέσει κατά 12% και 11% αντίστοιχα σε αυτές τις ηλικίες.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk