Ηταν μια εξαίσια βραδιά. Η Ντίνα Συκουτρή, η  «κυρά των λουκουμιών», μας μίλησε για την μοναδικότητα του συριανού λουκουμιού, για την ιστορία του προϊόντος που είναι συνδεδεμένη στενά με την οικονομική και κοινωνική εξέλιξη του νησιού, την αναγκαιότητα να καθιερωθεί ως ΠΟΠ. Όλα αυτά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου στο Public Café Restaurant και με την οποία … κηρύχθηκε επισήμως η έναρξη του αφιερώματος στην Σύρο. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει – το συριανό λουκούμι είναι ίσως το πιο εμβληματικό προϊόν του πιο αρχοντικού νησιού των Κυκλάδων.

Ετσι, στο ανανεωμένο μενού του Public Café Restaurant προστίθενται για τον Απρίλιο, εκτός από τα συριανά λουκούμια και χαλβαδόπιτες από την Ντίνα Συκουτρή (της ομώνυμης ιστορικής λουκουμαδοποιίας) και νόστιμα πιάτα από το ξακουστό εστιατόριο «Αλλού Γυαλού», με τη φροντίδα της ιδιοκτήτριάς του, Λίνας Φουρνιστάκη: Καλαμάρι ψητό με κρέμα φέτας αρωματισμένη με ούζο και κάπαρη (μια εξαίσια θαλασσινή γεύση) και ριγγατόνι με κιμά από συριανό λουκάνικo (νοστιμότατο και πικάντικο). Και για το τέλος, η δημοσιογράφος γεύσης και food blogger Ιωάννα Σταμούλου (sweetly.gr) «κλέβει» τα λουκούμια της κυρίας Συκουτρή και δημιουργεί ένα μοναδικό γλυκό επιδόρπιο, βασισμένο στην ιδέα του μπισκοτολούκουμου – ό,τι πρέπει για τον πρωινό ή απογευματινό καφέ.

Το αφιέρωμα στη Σύρο  διαρκεί ως τις 5 Μαΐου- σπεύσατε.

Το Public Café Restaurant ανοίγει στις 9 το πρωί, μαζί με το κατάστημα Public, και κλείνει στις 11 το βράδυ, είναι δε ανοικτό και το σαββατοκύριακο.