Δύο παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν σήμερα στον Βόλο. Το μεσημέρι στον περιφερειακό δρόμο της πόλης μια 13χρονη Ρομά ανέβηκε στην πεζογέφυρα του περιφερειακού του Βόλου, που βρίσκεται πριν την οδό Ιωλκού, δίπλα από τον οικισμό Ρομά της Αγίας Παρασκευής και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Τελικά η 13χρονη πήδηξε στο κενό, αλλά ευτυχώς αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν γρήγορα, με αυτοθυσία έβαλαν τα χέρια τους και ανέκοψαν την πτώση του κοριτσιού σώζοντας τη ζωή του.

Η ανήλικη είχε τις αισθήσεις της, αλλά υπέστη σοκ και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προληπτικά στο νοσοκομείο Βόλου για τις απαραίτητες εξετάσεις. Σύμφωνα με το magnesianews.gr η ανήλικη ήθελε να θέσει τέλος στη ζωή της, λόγω ερωτικής απογοήτευσης, ενώ στο νοσοκομείο του Βόλου θα την παρακολουθήσει παιδοψυχολόγος.

Το δεύτερο περιστατικό έγινε λίγο πριν τις 6 το πρωί, όταν στην Άμεση Δράση «100» τηλεφώνησε ένας άνδρας και δήλωσε πως ήθελε να αυτοκτονήσει επειδή αντιμετωπίζει οικογενειακά προβλήματα.

Άμεσα η γυναίκα αστυνομικός που βρισκόταν στο τηλεφωνικό κέντρο, του έπιασε κουβέντα, για να τον καθυστερήσει και να μην το κάνει, ζητώντας πληροφορίες για τη θέση του, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, για να πάει άμεσα επί τόπου.

Τελικά, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν έναν νεαρό ηλικίας 23 χρόνων, που βρισκόταν στον περιφερειακό, μετά τον κόμβο Ν. Δημητριάδας, όπου υπάρχει γέφυρα, απ’ όπου απειλούσε να πέσει.

Οι αστυνομικοί κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, συζήτησαν μαζί του, κατάφεραν να τον πείσουν να μπει στο αυτοκίνητο και τον μετέφεραν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.