• Αναζήτηση
 • ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο Novartis

  Η Κουμουνδούρου υπογράμμισε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε πως τα δύο κόμματα ευελπιστούν σε μετεκλογική συνεργασία ώστε να παραγραφούν τυχόν ποινικές ευθύνες εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων

  Μεθοδεύσεις από Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής ώστε να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο Novartis καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, έπειτα από τις δηλώσεις Ευάγγελου Βενιζέλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

  «Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για να συγκαλύψουν το σκάνδαλο Novartis. Με τη φρούδα ελπίδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα είναι κυβέρνηση στην επόμενη Βουλή, ομολόγησε, σε πανελλαδική μετάδοση, ότι στόχος τους είναι να συνεργαστούν μετεκλογικά, ώστε να παραγραφούν τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis» αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

  «Και τούτο, διότι δεσμεύθηκε ότι δεν θα περάσει στη Συνταγματική Αναθεώρηση η ερμηνευτική δήλωση για το άρθρο 86 (ευθύνη υπουργών) που ψήφισαν 179 βουλευτές στην πρώτη ψηφοφορία και 175 στη δεύτερη, και η οποία αποσαφηνίζει ότι μόνο τα αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων και όχι αυτά που τελούνται επ’ ευκαιρία τους έχουν σύντομη παραγραφή και υπάγονται στην αρμοδιότητα της Βουλής. Ότι, δηλαδή, η μίζα και η δωροδοκία είναι στην άσκηση των καθηκόντων και όχι επ’ ευκαιρία των καθηκόντων του εκάστοτε υπουργού» προσθέτει το κυβερνών κόμμα.

  «Με λίγα λόγια ο κ. Βενιζέλος προεξόφλησε ότι μία επανάληψη της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΚΙΝΑΛ θα φροντίσει για την παραγραφή τυχόν αδικημάτων, όπως η δωροδοκία, για το σκάνδαλο Novartis, για το οποίο καλείται ως ύποπτος ο κ. Λοβέρδος. Ζήλεψε φαίνεται τον κ. Γεωργιάδη που έλεγε πως τυχόν αδικήματα είναι παραγεγραμμένα. Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια. Ο κ. Βενιζέλος σήμερα αποκαλύφθηκε και αποκάλυψε και ένα από τα διλήμματα των εκλογών» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk