Για πόσο καιρό ακόμα η πολιτική ζωή, αλλά και η χώρα συνολικά, θα βρίσκεται παγιδευμένη στον κλοιό της σκανδαλολογίας; Η τακτική του κ.Τσίπρα, αλλά και του Σύριζα συνολικά, να επενδύουν διαρκώς στη συκοφάντηση  του «παλιού» πολιτικού συστήματος  και τη στοχοποίηση όσων θεωρούν πολιτικούς αντιπάλους για να ξεπεράσουν τις δικές τους αμαρτίες και την πλήρη διάψευση των αυταπατών που καλλιεργούσαν, έχει ξεπεράσει κάθε θεμιτό όριο αντιπαράθεσης.
Δεν έχουν κανένα δισταγμό, καμιά αναστολή να κατηγορούν και να συκοφαντούν προκειμένου να διασωθούν. Μπορεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως  ελληνικού κράτους, όπως έλεγαν για την Novartis,να αποδεικνύεται φιάσκο ,αλλά αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι. Δεν περιμένουν καν να ολοκληρωθεί η περιβόητη πια έρευνα, αλλά ήδη έχουν βγάλει τις καταδικαστικές τους αποφάσεις.
Βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, η Ευρώπη υποφέρει από το χάος του Brexit και την αδυναμία να αναπτυχθεί, η Ελλάδα ως συνήθως ταλαντεύεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αλλά εμείς εδώ περί άλλα τυρβάζουμε. Αντί να κοιτάζουμε το μέλλον ξαναγυρίζουμε διαρκώς στο παρελθόν και δίνουμε μονίμως μάχες οπισθοφυλακής.
Αναζητούμε ή κατασκευάζουμε  εχθρούς αντί να αναζητούμε στοιχειώδεις συναινέσεις για να ξεφύγουμε  από το φαύλο κύκλο στον οποίο βρισκόμαστε.Όσο αναγκαίο είναι να τελειώνουμε με τις όποιες παθογένειες και αμαρτίες του παρελθόντος, άλλο τόσο αναγκαίο είναι να ξεφύγουμε  από αυτή τη διαρκή ανακύκλωση υπαρκτών και μη σκανδάλων.
Εισαγγελείς και δικαστικοί λειτουργοί, οφείλουν κι αυτοί να ξεκαθαρίσουν το συντομότερο αυτό το σκηνικό  διάχυτων κατηγοριών και λάσπης. Δεν μπορούν πορίσματα να τεμαχίζονται και να διαιωνίζεται η ομηρία πολιτικών προσώπων. Αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν αν δεν υπάρχουν να τελειώνει επιτέλους αυτό το ατέλειωτο γαϊτανάκι κατηγοριών επί δικαίων και αδίκων.
Ούτε η χώρα, ούτε η οικονομία, ούτε και η κοινωνία αντέχουν αυτό το κλίμα πολιτικής δυσοσμίας ,αυτό το διαρκή κύκλο πόλωσης .Μετά από δέκα χρόνια κρίσης οι πολίτες απαιτούν να τελειώνουμε  επιτέλους από την σκοτεινή αναμόχλευση του παρελθόντος και να κοιτάξουμε πως θα αντιμετωπίσουμε με καλύτερες προοπτικές το αβέβαιο μέλλον που βρίσκεται μπροστά μας.

ΤΟ ΒΗΜΑ