Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο δημοσιογράφος Νίκος Χασαπόπουλος μετά την εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση της Novartis. Ο μάρτυρας με τον κωδικόΝΟ «Σαράφης» ανέφερε για τον δημοσιογράφο του «Βήματος» ότι για την τιμολόγηση των φαρμάκων Gilenya και Tasigna σύστησε τη διαφημιστική εταιρεία Prestige.

Πέραν της διάψευσης του Χασαπόπουλου και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Θεολόγος Παναγιωτίδης τονίζει ότι «ουδέποτε ο Χασαπόπουλος είχε σχέση με την εταιρία, μετοχική, μισθολογική ή εν γένει χρηματική»… Επιπλέον η ύπαρξη μιας εταιρίας δεν κρύβεται, αφού από το ΓΕΜΗ προκύπτει το μετοχολόγιο της.

Πέρα όμως από την εταιρία που χρεώνει ο προστατευόμενος μάρτυρας στον δημοσιογράφο… καταθέτει ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Φρουζή – Λοβέρδου στο σπίτι του Χασαπόπουλου. Γεγονός που σημαίνει, είτε ο μάρτυρας είτε ο Φρουζής, θα πρέπει να γνωρίζουν πού βρίσκεται το σπίτι του Χασαπόπουλου, αλλά και πώς είναι οι εσωτερικοί χώροι! Μια περιγραφή λοιπόν θα ήταν εξόχως χρήσιμη.

Τι λέει ο δικηγόρος του

Στη δήλωσή της πλευράς του Ν. Χασαπόπουλου αναφέρεται:

«Ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σήμερα, από τους γνωστούς κύκλους της παραπληροφόρησης, ορισμένα δημοσιεύματα, τα οποία εμπλέκουν το όνομα του εντολέα μου, Νικόλαου Χασαπόπουλου, για δήθεν συμμετοχική του δράση στην γνωστή ποινική υπόθεση NOVARTIS.

Θέλω να καταστεί σαφές ότι ο εντολέας μου, έγκριτος δημοσιογράφος Νικόλαος Χασαπόπουλος, ουδεμία απολύτως σχέση ή συμμετοχή είχε σε παράνομες σχέσεις ή συναλλαγές που έχουν να κάνουν με δραστηριότητες της εταιρείας NOVARTIS, με συμμετοχή φερόμενων εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων ή άλλων λοιπών παραγόντων της κοινωνικής ζωής του τόπου. Ουδέποτε είχε εταιρεία, ουδέποτε συμμετείχε σε εταιρεία, ουδέποτε ασχολήθηκε δημοσιογραφικά με το φάρμακο καθότι είναι πολιτικός συντάκτης και ουδέποτε έλαβε χώρα στην οικεία του συνάντηση Λοβέρδου με Φρουζή.

Η λάσπη που ρίχνετε είναι δίχως ουσία και οι σκευωροί εις βάρος του εντολέα μου σύντομα θα λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όταν ο Νικόλαος Χασαπόπουλος λάβει γνώση επίσημα των τυχόν αβασίμως καταγγελλομένων εις βάρος του.

Σέβεται την νομιμότητα, την οποία υπηρέτησε επί δεκαετίες ολόκληρες στα δημοσιογραφικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας και δεν πρόκειται να ανεχθεί την κατασυκοφάντησή του και την σπίλωσή του από οποιουσδήποτε το επιχειρήσουν».