Να επιστρατεύσει ηχηρά ονόματα προκειμένου να διασώσει ό,τι μπορεί εν όψει των ευρωεκλογών και να κλείσει την ψαλίδα με τη ΝΔ επιχειρεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πλην όμως ματαίως. Ετσι, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γυρίσει το… παιχνίδι των εκλογών αλλά και να ξεχαστεί η «γκάφα» με την υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοΐζου και του σκανδάλου του «Μανόλο του Παππά», ο Πρωθυπουργός θέλει να ρίξει ισχυρά χαρτιά στη μάχη των ευρωεκλογών, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να το καταφέρνει. Και τούτο γιατί εισέπραξε πολλά «όχι» από ηχηρά ονόματα, όπως ο μπασκετμπολίστας-θρύλος Παναγιώτης Γιαννάκης αλλά και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Στο δεύτερο κύμα υποψηφιοτήτων υπήρχε το όνομα της τραγουδίστριας Ραλλίας Χρηστίδου ενώ φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συνεχίσει αυτή τη… στροφή προς τον καλλιτεχνικό χώρο καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη (φωτογραφία).

Το success story του Κυριάκου

Ηταν μια ενημέρωση ευρωπαϊκού επιπέδου που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ στους πρεσβευτές των χωρών-μελών της ΕΕ. Παρακάθησε μαζί τους σε γεύμα εργασίας και τους υποσχέθηκε ότι θα κάνει την Ελλάδα, όταν κυβερνήσει, πραγματικό success story.

***

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για όψιμη και υποκριτική επίκληση του κινδύνου της Ακροδεξιάς, καθώς επισήμανε πως τόσα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας συγκυβερνούσε με τον Πάνο Καμμένο. Σημείωσε ακόμη πως η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συστηματικά υπονομεύει τη Δημοκρατία. Η σκευωρία της Novartis, είπε, στην οποία η κυβέρνηση ενέπλεξε 10 πολιτικά πρόσωπα, είναι, δυστυχώς, μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

***

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «η κάλπη των ευρωεκλογών θα στείλει ισχυρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι έλληνες πολίτες έχουν να ψηφίσουν τέσσερα χρόνια και στις ευρωεκλογές θα εκφράσουν τόσο την αποδοκιμασία τους κατά της κυβέρνησης όσο και τη στήριξή τους στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας» είπε και πρόσθεσε ότι «θα είναι ο πρώτος γύρος για τις εθνικές εκλογές που ακολουθούν».

Οι μυστικές επαφές του Θεοχαρόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Σόνια Τσιτήλου είναι μια βετεράνος της ανανεωτικής Αριστεράς και με τα όσα είπε στην επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ «σφάζει με το γάντι» τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στην κυριολεξία. Σε ανάρτησή της στο facebook αποκάλυψε ότι οι μυστικές επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, ενώ ο κ. Θεοχαρόπουλος ήταν ακόμη στο ΚΙΝΑΛ, και μάλιστα δηλώνει ότι γνωρίζει πού, πότε και με ποιους έγιναν οι συναντήσεις. Η κυρία Τσιτήλου αποκάλυψε ακόμη ότι αυτές ακριβώς οι μυστικές επαφές του Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι που οδήγησαν την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στο να τον διαγράψει, κάτι που επεδίωκε και ο ίδιος ώστε να απελευθερωθεί και να μπορέσει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Και κατέληξε λέγοντας: «Κάνατε τη ΔΗΜΑΡ κόμμα του ψηφοδελτίου Επικρατείας… Λυπάμαι πολύ».

Πόσο ενδιαφέρονται οι νέοι για τις ευρωεκλογές;

Είναι ένα ερώτημα που θα βρουν μπροστά τους οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές οι οποίοι και θα πρέπει να τονίσουν τη σημασία των επερχόμενων εκλογών για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Αυτό είδε και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την περιοδεία του στη Λήμνο όπου μίλησε με μαθητές στο Γενικό Λύκειο Μούδρου. Και όπως τόνιζε μετά ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, είδε ότι οι νέοι ενδιαφέρονται, θέλουν να μάθουν και γι’ αυτό πρέπει να γίνονται τέτοιες συζητήσεις. «Σε μια περίοδο πολιτικής απαξίωσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υλοποιούνται τέτοιες πρωτοβουλίες ενημέρωσης για το ποιος είναι ο ρόλος της χώρας μας στην ΕΕ, αλλά και για τους κινδύνους από την έξαρση της μισαλλοδοξίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο» έγραψε στο facebook ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μια ντροπιαστική εικόνα

Ομόφωνη μαθαίνω πως ήταν η απόφαση πρόσφατης συνεδρίασης της εκτελεστικής Γραμματείας ΠΕΥΦΑ (Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων) να κηρύξει απεργιακές  κινητοποιήσεις το προσεχές διάστημα. Αιτίες για την κινητοποίηση; Αρκετές! Στοχοποίηση του κλάδου, ασυνέπεια και εμπαιγμός της πολιτικής ηγεσίας επί συμφωνημένων θεμάτων, μεγάλη καθυστέρηση προσλήψεων και καμία εξέλιξη για νέο αίτημα μόνιμων προσλήψεων φυλάκων αρχαιοτήτων, όπως είχε συμφωνηθεί. Προσθέστε σε αυτά το προβληματικό ωράριο των εργαζομένων, τη μη εφαρμογή του οργανισμού σχετικά με τα γραφεία φύλαξης και τη μη ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εξαίρεση όλων των αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και χώρων πολιτιστικού ενδιαφέροντος από το Υπερταμείο. Μήπως η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σκεφτεί στα σοβαρά, με δεδομένο ότι σε λίγο μπαίνουμε σε «βαριά» τουριστική περίοδο, ότι η εικόνα της υπολειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων θα είναι τουλάχιστον ντροπιαστική απέναντι στους χιλιάδες επισκέπτες αυτών των χώρων;

Οταν μυρίζουν εκλογές

Βελτιώσεις στο σύστημα μοριοδότησης των υπαλλήλων της μαθαίνω ότι επίκεινται στη Βουλή και συγκεκριμένα για τις ξένες γλώσσες και τα μη συναφή μεταπτυχιακά και διδακτορικά που εφεξής θα προσμετρώνται στα προσόντα. Οσον αφορά τη μακρά διαδικασία των κρίσεων που διενεργήθηκε σε όλες τις υπηρεσιακές βαθμίδες, ολοκληρώθηκε προ ημερών με το Ιδρυμα της Βουλής. Μάλιστα, με αφορμή τις τρεις προσφυγές στη Δικαιοσύνη που υπήρξαν για τις κρίσεις και τη συμμετοχή αιρετών στο υπηρεσιακό συμβούλιο, τα δικαστήρια έκριναν ότι ορθώς έγιναν όπως έγιναν. Το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων, πάντως, όπως και να έχει, μου «μυρίζει» εκλογές…