• Αναζήτηση
 • Ελληνικός Σιδηρόδρομος ετών… 150!

  Ενάμιση αιώνα ζωής σε ράγες κλείνει εφέτος ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος από την ίδρυσή του

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ενάμιση αιώνα ζωής σε ράγες κλείνει εφέτος ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος από την ίδρυσή του. Έχοντας περάσει μεγάλες περιόδους ακμής, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες κάθε εποχής, αλλα και παρακμής λόγω σύγχρονων τάσεων και πολιτικών, ο ελληνικός σιδηρόδρομος γίνεται εφέτος 150 ετών.

  Για τον Οργανισμών Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), η συμπλήρωση των 150 χρόνων, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία, για να προβληθούν τα μοναδικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ελληνικών Σιδηροδρόμων που τους καθιστούν ένα αγαπημένο και ασφαλές μέσο μεταφοράς.

  Το επόμενο διάστημα, τρεις μεγάλες εκδηλώσεις θα αναδείξουν αυτό τον εορτασμό:

  – ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, 12 Απριλίου, μια εκδήλωση με επίκεντρο τους Ελληνικούς Σιδηροδρόμους και τους πρωταγωνιστές του, τους εργαζόμενους αλλά και τους Συλλόγους Φίλων σε όλη την Ελλάδα.

  – ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΤΟΝΤΑ, 8 Μαΐου, θεμελίωση και εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ελληνικών Σιδηροδρόμων.

  – ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΜΕΤΡΟ, 1-10 Μαΐου, ένα 10ήμερο ανάδειξης της ιστορικής διαδρομής και της φωτεινής προοπτικής των Ελληνικών Σιδηροδρόμων.

  Σιδηρόδρομος, μια ιστορική αναγκαιότητα

  Η Ελλάδα του 1869 είχε μόλις βγει από έναν εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο και ήταν κατά ένα μεγάλο μέρος κατεστραμμένη. Η αντιμετώπιση της έλλειψης εσωτερικής και εξωτερικής επικοινωνίας, ήταν η πρώτη προτεραιότητα της. Το αυτοκίνητο δεν είχε εφευρεθεί ακόμα και οι μεταφορές και συγκοινωνίες γινόντουσαν με ανθρώπους, ζώα και κάρα σε χωμάτινους δρόμους.

  Σε αυτό το περιβάλλον, η εμφάνιση του σιδηροδρόμου ήταν μια μεγάλη επανάσταση. Τότε, ο σιδηρόδρομος ήταν το μόνο γρήγορο, μαζικό και κυρίως αξιόπιστο μέσο μεταφοράς.

  Από τότε οι σιδηρόδρομοι μεταφέρουν ανθρώπους, αγαθά και υποδομές στην καθημερινή ζωή αλλά και στις μεγάλες ιστορικές περιόδους της πατρίδας, όπως οι πόλεμοι, η εσωτερική και η εξωτερική μετανάστευση. Ταυτόχρονα, φέρνουν κοντά διαφορετικές κουλτούρες και αντιλήψεις, επηρεάζοντας τις σχέσεις των ανθρώπων. Σήμερα, ο ΟΣΕ επιδιώκει να πρωτοστατήσει και πάλι στην ανάπτυξη της χώρας, με τεχνολογία αιχμής την νέα ηλεκτροκίνηση και την πολιτική συνδυασμένων μεταφορών σε διεθνές δίκτυο.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk