• Αναζήτηση
  • Σπαγκέτι με αρακά, δυόσμο και τσίλι

    Μια μακαρονάδα με γλυκιές (από τον αρακά) και πιπεράτες ( από το τσίλι) νότες.

    food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

     

    Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 15΄

    Υλικά (για 4 μερίδες)
    500 γρ. σπαγκέτι
    200 γρ. αρακάς, καθαρισμένος
    60 ml ελαιόλαδο
    1 σκελίδα σκόρδο
    1 πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
    50 ml λευκό ξηρό κρασί
    200 ml ζωμός λαχανικών σπιτικός. Αν δεν έχουμε, φτιάχνουμε από βιολογικό κύβο ή από ζελέ ψυγείου (θα έχουμε διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)
    Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
    3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο και μερικές κορυφές για το σερβίρισμα
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση
    Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγκέτι μαζί με τον αρακά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι τα ζυμαρικά al dente. Κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο θα βράσουμε τα ζυμαρικά, σε περίπτωση που χρειαστεί να συμπληρώσουμε υγρά.
    Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το τσίλι για 2΄. Προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον ζωμό, το ξύσμα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
    Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά προσθέτοντας από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δυόσμο.

    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk