Κάποιοι φίλοι μου στον ΣΥΡΙΖΑ – ναι, έχω και τέτοιους – μου λένε πως η υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη (φωτογραφία), του στενού φίλου του Νίκου Παππά που είχε νταραβέρια με μεγαλοεπιχειρηματίες και βρέθηκε και στο μισθολόγιο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, απασχολεί την Κουμουνδούρου, παρά το γεγονός ότι γίνεται διαρκής προσπάθεια να μείνουν χαμηλά οι τόνοι.

***

Η ενόχληση σχετίζεται αφενός με τον ξαφνικό και αδικαιολόγητο πλουτισμό του κ. Πετσίτη, αφετέρου με το ότι ο Νίκος Παππάς δεν έχει δώσει ακόμη επαρκείς εξηγήσεις για το θέμα, με αποτέλεσμα να επικρέμαται ένα ηθικό ζήτημα.

***

Μου μεταφέρουν πως η ηθική διάσταση της όλης υπόθεσης απασχολεί έντονα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Νίκο Φίλη. Ο κ.  Φίλης είναι από εκείνα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που παγίως υποστήριζαν και υποστηρίζουν πως το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς πρέπει να είναι το διαμάντι στο στέμμα.

***

Ωστόσο, ο «βοηθός» του Νίκου Παππά, όπως έχει χαρακτηρίσει ο Νίκος Φίλης τον Μανώλη Πετσίτη (σ.σ.: ο Αλέκος Φλαμπουράρης τον έχει χαρακτηρίσει ως διερχόμενο από την Κουμουνδούρου που φωτογραφιζόταν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) είναι ένα πρόσωπο που ρίχνει σκιές στο ήθος της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι να υπάρξει ξεκάθαρη τοποθέτηση για τον ρόλο του, οι γκρίνιες μέσα στο κυβερνών κόμμα δεν θα σταματήσουν.

***

Ο κ. Φίλης δημοσίως από τον προηγούμενο Δεκέμβριο είχε ζητήσει από το Νίκο Παππά «να δώσει περισσότερες εξηγήσεις» για τον Μανώλη Πετσίτη. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά επιχείρησε να θολώσει τα νερά χαρακτηρίζοντας τον στενό του φίλο ως έναν απλό ιδιώτη. Αυτή η εξήγηση, όπως φαίνεται, δεν θεωρείται επαρκής από πολλούς συντρόφους του στην Κουμουνδούρου. Το θέμα είναι ότι ακούστηκαν τόσο πολλά και ακόμα ακούγονται για τις σχέσεις Πετσίτη – Λαυρεντιάδη – Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός κάνει πως δεν καταλαβαίνει…

Η Σεμίνα Διγενή πάει ΚΚΕ

Ούτε δέκα ούτε είκοσι αλλά και τους σαράντα δύο υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε εκδήλωση του κόμματος τη Δευτέρα το απόγευμα στο «Νοβοτέλ». Και απ’ ό,τι μαθαίνω, το ευρωψηφοδέλτιο καλύπτει όλους τους χώρους, ιδιαίτερα αυτούς στους οποίους το ΚΚΕ δίνει μεγάλη σημασία, και το εργατικό κίνημα και το αγροτικό, αλλά και τον χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού. Ανάμεσά τους υποψηφιότητες που θα συζητηθούν είναι σίγουρα και η υποψηφιότητα της Σεμίνας Διγενή, γνωστής δημοσιογράφου με μεγάλη πορεία στον χώρο, του Ιγκόρ Πομάσκι, του ομοσπονδιακού προπονητή στίβου, του Γιάννη Βάγγου, αγρότη από τη Βοιωτία, γνωστού από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, και του νεαρού Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου, στελέχους του ΚΚΕ στις Διεθνείς Σχέσεις, ο οποίος είναι ο γιος της Αριάδνης Αλαβάνου, παλιού στελέχους της ΚΝΕ. Η Αριάδνη Αλαβάνου είναι αδελφή του Αλέκου Αλαβάνου (που έμεινε πιστή στο ΚΚΕ).

Ο Φίλης χειροκροτεί;

Παρ’ ολίγον να περάσει απαρατήρητο, αλλά την τελευταία παρέλαση ο πάλαι ποτέ φοβερός και τρομερός στρατάρχης Πάνος Καμμένος την παρακολούθησε με τη συντροφιά της Ρένας Δούρου και του Βασίλη Κικίλια. Ο κ. Καμμένος παρακολούθησε την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων που στήθηκε στο Σύνταγμα. Καθόταν την περισσότερη ώρα στην καρέκλα λόγω της πρόσφατης χειρουργικής επέμβασης στην οποία είχε υποβληθεί στο στομάχι και σχολίαζε τα δρώμενα με την κυρία Δούρου, αλλά και με τον Δημήτρη Καμμένο (που του έφυγε από το κόμμα). Σε κάποια στιγμή όταν περνούσαν τα Leopard ο Δημήτρης Καμμένος προφανώς για να τον πειράξει του είπε: «Πάνο, παρατηρώ ότι ο Βούτσης χειροκροτεί». Ο Πάνος Καμμένος όμως δεν έμεινε ικανοποιημένος από την πληροφορία αυτή και ρώτησε: «Με ενδιαφέρει εάν χειροκροτεί ο Φίλης. Αυτός έχει σημασία να χειροκροτήσει». Ο… άλλος Καμμένος τού είπε ότι δεν βλέπει τον Φίλη στην εξέδρα, συνεπώς δεν γνωρίζει εάν χειροκροτεί και δεν τον ενδιαφέρει κιόλας. Να υπενθυμίσω εδώ ότι ο κ. Φίλης ήταν μέλος της Επιτροπής Εξοπλισμών και είχε αντιταχθεί πολλές φορές στα σχέδια του κ. Καμμένου για εξοπλισμούς.

Μούδιασαν στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Κόκκαλη

Αμηχανία και ερωτηματικά προκαλεί σε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνον των σκληρών) η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη, γιου του μεγαλοεπιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, επικεφαλής της Intracom και μιας σειράς άλλων επιχειρήσεων (ανάμεσά τους και μια κατασκευαστική και μία εμπορίας οπλικών συστημάτων).

***

Και αυτό γιατί επί πολλά χρόνια για τους οπαδούς και τα στελέχη του Συνασπισμού και εν συνεχεία του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και της ΔΗΜΑΡ) η οικογένεια Κόκκαλη συμβόλιζε αυτό που καθιερώθηκε στον δημόσιο διάλογο ως ο «εθνικός προμηθευτής» ή, όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η «επιτομή της διαπλοκής». Τα δε ΜΜΕ της Αριστεράς είχαν επί χρόνια στο στόχαστρο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας, ως παράδειγμα κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας. Αλλά όλα αυτά για τον κ. Τσίπρα μάλλον θεωρούνται μικρολεπτομέρειες…

***
Η Ρεπούση κλείνει την πόρτα στον Τσίπρα
Βόμβα κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώην βουλευτή, Μαρία Ρεπούση. Με ανάρτησή της στο facebook η κ. Ρεπούση αποσύρει την υποψηφιότητά της, παρά το γεγονός ότι ήταν σίγουρη ότι θα ανακοινωθεί την Τρίτη με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες.Τι ακριβώς είχε συμβεί; Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης εκ των εμπίστων του κ. Τσίπρα,
 την είχε ειδοποιήσει τηλεφωνικώς πως θα ήταν υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο. Οταν το όνομά της δεν ανακοινώθηκε η κυρία Ρεπούση θεώρησε ότι την ξεγέλασαν (ή ότι την εμπαίζουν ή εάν θέλετε βαρέθηκε να περιμένει), παρά το γεγονός ότι της υποσχέθηκαν  ότι θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητά της στις 6 Απριλίου  (μαζί με την Ελενα Κουντουρά). Ετσι απέσυρε την υποψηφιότητά της με την αιτιολογία ότι δεν προφτάνει να αναπτύξει την υποψηφιότητά της μετά τις 6 Απριλίου.
***
Η Ραλλία ως… ευρωβουλεύτρια
Η  (ποιοτική) τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου (που προσφάτως τραγουδούσε με την Πίτσα Παπαδοπούλου στο πάλαι ποτέ πασοκικό μαγαζί «Το Περιβόλι του Ουρανού») με ανάρτησή της στο Instagram ανέφερε ως η… «ελαχιστότερη όλων» πως δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση που της έγινε για συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που αυτό το… ευρωβουλεύτρια που χρησιμοποίησε μάλλον θα την κάνει να χάσει τον ύπνο της. Ενημερώνει μάλιστα και για τη δική της οπτική για την πολιτική, η οποία όπως λέει δεν είναι κραυγές στα τηλεπαράθυρα.