Χωρίς τραμ, τουλάχιστον μέχρι…νεωτέρας, θα παραμείνει το κέντρο της Αθήνας. Το τμήμα Κασομούλη – Σύνταγμα βρίσκεται από τα μέσα Οκτωβρίου προσωρινά εκτός κυκλοφορίας για προληπτικούς λόγους, όμως η απόφαση για το εάν και πώς θα γίνει αποκατάσταση της πλάκας που καλύπτει την κοίτη του Ιλισού δεν χρειάζεται μόνο χρόνο για να ωριμάσει, αλλά κυρίως μελέτες και κοστολόγηση.

Η ιδέα της αποκάλυψης της κοίτης από το Ολυμπιείον μέχρι το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Φιξ αφήνει μετέωρη την τύχη του τραμ, υπενθυμίζοντας το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Η ανάδειξη της πρότασης λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές αλλά και τις εθνικές εκλογές οδηγεί πολλούς να υπαινιχθούν προεκλογικό πυροτέχνημα που θα δικαιολογήσει τη σύσταση της Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ.

«Η όποια παρέμβαση έχει παράπλευρη επίπτωση στο οδικό σύστημα θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά, να τεκμηριωθεί και να σχεδιαστεί σωστά» σχολιάζει ο καθηγητής Κ. Κεπαπτσόγλου, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, ενώ φουντώνει την ανησυχία ότι η πρόταση να βγει ξανά στο φως η κοίτη του Ιλισού θα αποτελέσει αφορμή για πλήρη κατάργηση των γραμμών μέχρι τον Νέο Κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Ολγας Κλώντζα στο «Βήμα της Κυριακής»