• Αναζήτηση
 • Brexit: Τα σενάρια και το θέατρο του παραλόγου

  Μια πρωθυπουργός ταπεινωμένη μέσα σε χαοτικές σκηνές στο βρετανικό Κοινοβούλιο, που δείχνει να έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί πιο παράλογα η υπόθεση του Brexit; Μια πρωθυπουργός ταπεινωμένη μέσα σε χαοτικές σκηνές στο Κοινοβούλιο, στο οποίο τέσσερις υπουργοί αγνόησαν την κυβερνητική γραμμή σε μια ψηφοφορία που η πρωθυπουργός ήθελε να χάσει.

  Το πλήρες χάος είναι αυτό της πορείας προς το Brexit, αναγκάζοντας τη Σαμπίνε Βέγιαντ που συμμετέχει στη διαπραγματευτική ομάδα της ΕΕ να πει ότι «το βρετανικό Κοινοβούλιο έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα».

  Η Τερίζα Μέι αποφάσισε να φέρει για τρίτη φορά προς ψήφιση στο βρετανικό Κοινοβούλιο τη συμφωνία του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες για το Brexit. Εάν εγκριθεί, θα ζητήσει μια μικρή τρίμηνη τεχνική παράταση. Εάν απορριφθεί, «θα πάμε σε μια μεγαλύτερη παράταση και θα πρέπει να πάρουμε μέρος στις ευρωεκλογές». Τα σενάρια είναι πολλά.

  – Τι θα κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση;

  – Τι θα κάνει η Βρετανία τον επιπλέον χρόνο εάν η συμφωνία δεν περάσει;

  – Πόσο πιθανό είναι το σενάριο εκλογών ή νέου δημοψηφίσματος;

  – Ποιο το σχέδιο των Εργατικών σε περίπτωση που επικρατήσουν;

  – Ποια στρατηγική θα ακολουθήσει η Τερέζα Μέι;

  Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των «Νέων Σαββατοκύριακο»

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk