Η Λίβερπουλ έγραψε ιστορία στο Μόναχο καθώς η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη – πρόκριση επί της Μπάγερν με 3-1. Η αγγλική ομάδα διέλυσε τους Βαυαρούς και πήρε πανάξια το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, σ’ ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Λίβερπουλ ήταν αυτή που προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Μανέ στο 26’ αλλά η Μπάγερν έφτασε στην ισοφάριση στο 39’ με αυτογκόλ του Ματίπ. Οι Άγγλοι ήταν εντυπωσιακοί στο δεύτερο ημίχρονο επαναλαμβάνοντας το κατόρθωμα του 1981 κόντρα στην Μπάγερν και κατάφεραν να κάνουν το 2-1 στο 69’ με τον Φαν Ντάικ.

Ο αμυντικός της Λίβερπουλ νίκησε στον αέρα όλη την άμυνα των Βαυαρών κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ. Το τελικό 3-1 για την Λίβερπουλ σημείωσε ο Μανέ στο 84’ διαμορφώνοντας έτσι σκηνικό θριάμβου για την αγγλική ομάδα στο Μόναχο.

Το πρώτο παιχνίδι στο Άνφιλντ είχε τελειώσει 0-0 αλλά η Λίβερπουλ βρήκε τον τρόπο να πάρει μια εντυπωσιακή πρόκριση επί γερμανικού εδάφους.

Ξέσπασμα της Μπαρτσελόνα (5-1)

Η Μπαρτσελόνα έκανε το καθήκον της απέναντι στην Λιόν και η «παρέα» του Λιονέλ Μέσι πήρε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς επικράτησε της γαλλικής ομάδας με 5-1.

Οι «μπλαουγκράνα» πίεσαν την αντίπαλο τους από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ στα πρώτα 45 λεπτά. Ο Μέσι άνοιξε το σκορ με πέναλτι αλά Πανένκα στο 18’ και ο Κουτίνιο στο 31’ έκανε το 2-0 για την Μπάρτσα σε κενή εστία, μετά από πολύ ωραία πάσα του Σουάρες.

Το πρώτο ματς στην Λιόν είχε λήξει ισόπαλο 0-0 και η ομάδα της Βαρκελώνης έβαλε τις βάσεις πρόκρισης από το πρώτο μέρος. Η Λιόν κατάφερε να μειώσει στο 58’ με τον Τουσάρ αλλά ο Μέσι έβαλε την «σφραγίδα» του και σε αυτό το ματς, δίνοντας ξανά… αέρα δύο τερμάτων στην Μπαρτσελόνα στο 78’ (3-1).

Το 4-1 διαμόρφωσε ο Πικέ στο 81’ και στο 87’ ο Ντεμπελέ έκανε το τελικό 5-1 με τους Καταλανούς να κατακτούν με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στα προημιτελικά.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στην οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ είναι:

Μπαρτσελόνα

Λίβερπουλ

Τότεναμ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μάντσεστερ Σίτι

Άγιαξ

Πόρτο

Γιουβέντους