Δεν τα κατάφερε ο Προμηθέας

Ο Προμηθέας έχασε με 79-57 από την Τενερίφη στα Κανάρια Νησιά και αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ

Δεν τα κατάφερε ο Προμηθέας

Ο Προμηθέας έχασε με 79-57 από την Τενερίφη στα Κανάρια Νησιά και αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ

Το ευρωπαϊκό όνειρο… πνίγηκε στα Κανάρια Νησιά για τον Προμηθέα, ο οποίος έχασε με 79-57 από την Τενερίφη στον επαναληπτικό αγώνα για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά των 12 πόντων με την οποία είχε κερδίσει στην Πάτρα.

Ετσι οι Ισπανοί προκρίθηκαν στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, εκεί όπου θα βρουν την ισχυρή Χάποελ Ιερουσαλήμ (απέκλεισε τη Νεπτούνας).

Από το πρώτο δεκάλεπτο κιόλας η Τενερίφη είχε «χτίσει» διαφορά ανατροπής, καθώς από τα πρώτα λεπτά… έπιασε από το λαιμό τον προμηθέα και τον ανάγκασε να κυνηγάει στο σκορ.

Με τον Σάιθ να είναι πολύ καλός, αλλά κυρίως με πολύ δυνατή άμυνα οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 22-10 στο 9’ και τελείωσε την πρώτη περίοδο με 27-14.

Ο Προμηθέας ήταν πολύ άστοχος, με τους παίκτες του να κάνουν επιπόλαια λάθη, να έχουν αργές αντιδράσεις στην άμυνά τους και να μην έχουν καθόλου ρυθμό.

Η Τενερίφη αντίθετα είχε πάρει ηθικό, είχε αυτοπεποίθηση και στη δεύτερη περίοδο έγινε η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα. Με τον Μπρουσίνο και τον Αμπρομάϊτις να παίρνουν τη σκυτάλη, ανέβασαν ακόμα περισσότερο το ρυθμό του αγώνα με συνέπεια οι Πατρινοί να έχουν τρομερό πρόβλημα και να μην μπορούν καν να ακολουθήσουν.

Το δεύτερο δεκάλεπτο τελείωσε με 44-23 για τους γηπεδούχους, που είχαν πάρει ασφαλές προβάδισμα για τη νίκη και την πρόκριση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Προμηθέας είχε 6/18 δίπ και 2/10 τρίπ, ενώ οι Ισπανοί 9/18 διπ και 5/12 τρίπ.

Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν για τον προμηθέα στο δεύτερο μέρος, παρά τις προσπάθειες του Μπράουν. Η Τενερίφη έχοντας στα χέρια της το ρυθμό του αγώνα, απλώς διατήρησε την έκταση του σκορ κοντά στους είκοσι πόντους, έβρισκε τον τρόπο να φτάνει στο καλάθι των «πορτοκαλί» και να τους κρατάει μακριά της.

Στο 30’ η διαφορά έφτασε τους 23 πόντους (64-41), ενώ στο 35’ ο Μέιερ, ο οποίος αποτελούσε την επιθετική λύση του Προμηθέα αποβλήθηκε με 5 φάουλ.

Παρά τις προσπάθειες των Πατρινών το παιχνίδι δεν μπορούσε να αλλάξει πορεία και η Τενερίφη έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 79-57 παίρνοντας και την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τους Ισπανούς οι Αμπρομάιτις (13π), Σάιθ (13π., 5/7διπ,6ρ.) και Μπρουσίνο (12π.) ήταν οι καλύτεροι, ενώ για τον Προμηθέα προσπάθησαν οι Μπράουν (20π.) και Μέιερ (10π.)

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 44-23, 64-41, 79-57

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.