Τρεις πρόσφυγες εκ των οποίων δυο παιδιά (αγόρια) και ένας άντρας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην προσπάθεια τους να έρθουν στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στη Σάμο.

Περίπου τα μεσάνυχτα περιήλθε πληροφορία στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος πως υπάρχει λέμβος με πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από λιμενικούς ενός πλοίου ανοικτής θαλάσσης και ενός πλωτού του ΛΣ οι οποίοι περισυνέλεξαν από τη θάλασσα λίγο αργότερα 11 πρόσφυγες εκ των οποίων τρία παιδιά στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του νησιού ενώ σύμφωνα με αρχικές μαρτυρίες των διασωθέντων αγνοούνταν δυο άτομα ενώ στη συνέχεια υποστήριξαν πως ήταν ένας ο αγνοούμενος.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από το ΠΑΘ, ένα ναυαγοσωστικό, το πλωτό του ΛΣ και ενός σκάφους του Frontex ενώ επρόκειτο να συνδράμει και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Νωρίς το πρωί έγινε γνωστό πως δυο από τα παιδιά που είχαν διασωθεί απεβίωσαν ενώ από το πλήρωμα του ΠΑΘ εντοπίστηκε σορός άντρα στην ίδια θαλάσσια περιοχή που είχαν εντοπιστεί οι άλλοι πρόσφυγες. Η σορός μεταφέρεται στο Βαθύ για να εξακριβωθεί εάν είναι ο άνθρωπος που αγνοούνταν αν και εκτιμάται πως πρόκειται για το ίδιο άτομο,