Ο Καρλ Λάγκερφελντ,  ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 χρονών στο Παρίσι, ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους αλλά και παραγωγικούς σχεδιαστές μόδας του 20ου και του 21ου αιώνα.

Ο «Κάιζερ» κατάφερε έτσι να χτίσει τη δική του αυτοκρατορία στο χώρο της μόδας, αφήνοντας το προσωπικό του στίγμα στο κεφάλαιο μόδα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο Καρλ Λάγκερφελντ αφήνει πίσω του και μια τεράστια κληρονομιά, η οποία αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 200 εκατ. δολαρίων, η οποία θα μοιραστεί σε πολλά πρόσωπα. Ανάμεσα σε αυτά, ο 11χρονος βαφτισιμιός του Χάντσον και η γάτα του Λάγκερφελντ, Choupette.

Ο Καρλ και η Choupette

Η Choupette δεν είναι μια απλή γάτα. Πρόκειται για την απόλυτη star με δικό της λογαριασμό στο Instagram και δική της περιουσία, καθώς η εμπορική της δραστηριότητα της απέφερε πολλά κέρδη. Ο Λάγκερφελντ εμπνεύστηκε από την Choupette και σχεδίασε ολόκληρες σειρές προϊόντων για τον οίκο Chanel. Ενδεικτικά, ένα άρωμα που κυκλοφόρησε με την φωτογραφία της γάτας, κόστιζε 250 δολάρια.

Ο Lagerfeld τη λάτρευε και της παρείχε τα πάντα. Χαρακτηριστικά, για τη φροντίδα της Choupette, εργάζονταν δύο βοηθοί του Λάγκερφελντ, που δεν την άφηναν ποτέ μόνη.

Τα σενάρια για την κληρονομιά

Όπως υποστηρίζει η Le Figaro, μετά τον θάνατο του σχεδιαστή, η Choupette μπορεί να γίνει ακόμη πιο πλούσια και να γίνει, ίσως, η πιο ευκατάστατη γάτα του πλανήτη. Άλλωστε ο ίδιος ο σχεδιαστής είχε δηλώσει πως η λευκή όμορφη γάτα βρίσκεται στη διαθήκη του. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει την φροντίδα της.

Σύμφωνα με την Le Parisien, το νομικό σύστημα στη Γαλλία απαγορεύει να ορίζεται ένα ζώο ως κληρονόμος σε διαθήκη, καθώς δεν είναι φυσικό και νομικό πρόσωπο. Ωστόσο, σε περίπτωση εφαρμογής του γερμανικού δικαίου, κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Η κατάσταση, βέβαια, είναι πιο περίπλοκη γιατί, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, ισχύει το δίκαιο της χώρας διαμονής σε περίπτωση κληρονομικής διαδοχής. Ο Λάγκερφελντ αν και Γερμανός, ζούσε για χρόνια στο Παρίσι.

Το πιθανότερο, όμως, είναι ο Κάρλ Λάγκερφελντ να έχει λύσει το ζήτημα με την κληρονομιά της γάτας. Το πιθανότερο σενάριο είναι να έχει ορίσει τον επόμενο ιδιοκτήτη της Choupette, ο οποίος και θα κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία για να εξασφαλίσει μια άνετη και πλουσιοπάροχη ζωή γι΄ αυτή μέχρι το τέλος της ζωής της.

«Αν μου συμβεί κάτι, το άτομο που θα φροντίσει την Choupette, δεν θα ζει φτωχικά», είχε δηλώσει ο Lagerfeld σε παλιότερη συνέντευξή του.

Οι πιθανοί νέοι ιδιοκτήτες της Choupette φέρεται να είναι ο σωματοφύλακας και ο πιο στενός φίλος του Sébastien Jondeau και ο βαφτισιμιός του Hudson Kroenig.