Ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της Ευρώπης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρακολουθήσουν το βράδυ της Κυριακής τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα να διεκδικούν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Οι Μπλαουγκράνα στον ημιτελικό έκαναν τα εύκολα δύσκολα απέναντι στην Τενερίφη, αλλά παρόλα αυτά πήραν τη νίκη με 92-86. Η ομάδα του Πέσιτς προηγήθηκε ακόμα και με 20 πόντους (72-52), ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο η Τενερίφη έκανε την αντεπίθεσή της και έριξε τη διαφορά στους 4 (87-83). Ο Ρίμπας, όμως, αποδείχθηκε ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και έδωσε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα. Για την ομάδα του Πέσιτς πρώτος σκόρερ ήταν ο Ρίμπας με 14 πόντους, ενώ στον αντίποδα ο Αμπρομάιτις είχε 24.

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικά η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εύκολο έργο απέναντι στην Χοβεντούτ, η οποία χθες έκανε την μεγάλη έκπληξη και πέταξε εκτός 4άδας την Μπασκόνια. Η Βασίλισσα με πρωταγωνιστές τους Γκουστάβο Αγιόν  και Φακούντο Καμπάτσο  πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και «σφράγισε» το ραντεβού με την Μπαρτσελόνα.

Ο έμπειρος σέντερ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, με τον Αργεντινό γκαρντ να έχει επίσης 16 πόντους. Από τους ηττημένους ο Νίκολα Λαπροβίτολα είχε 14 πόντου, αλλά με μόλις 5 εύστοχα σουτ στα 17 που επιχείρησε.