Ετοιμη να γράψει ιστορία είναι η μπασκετική ΑΕΚ. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι το βράδυ της Κυριακής θα αντιμετωπίσει την Φλαμένγκο στον τελικό του Διηπειρωτικού και θα τα δώσει όλα για να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο Ιταλός τεχνικός λίγες ώρες πριν τη μεγάλη μάχη με τη βραζιλιάνικη ομάδα μίλησε στην ιστοσελίδα της FIBA για την παρουσία της ΑΕΚ στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και υποκλίθηκε στον κόσμο της Ενωσης. Οι Κιτρινόμαυροι οπαδοί στον ημιτελικό με την Σαν Λορέντζο έδωσαν δυναμικό «παρών» στο γήπεδο και βοήθησαν την αγαπημένη τους ομάδα να πάρει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. «Σε κάθε αγώνα που οι φανέλες με τα κιτρινόμαυρα είναι παρούσες. Αυτός είναι άλλος λόγος που τα δίνουμε όλα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα επεσήμανε ο Ιταλός τεχνικός στην ιστοσελίδα της FIBA:

«Για εμάς ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι, για να πάρουμε την νίκη και να πάμε στον τελικό. Αυτό ήρθαμε για να ψάξουμε και γι’ αυτό κάναμε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί περάσαμε μια δύσκολη ομάδα και επειδή οι παίκτες μου είχαν μια πολύ καλή εμφάνιση.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ομάδα. Είναι Έλληνες, αλλά δεν ζουν όλοι στην Ελλάδα. Ταξίδεψαν από διαφορετικά μέρη του κόσμου, ειδικά από την Ευρώπη. Έκαναν μια μεγάλη επένδυση σε χρόνο και χρήματα, για να είναι εδώ μαζί μας. Είναι πεπεισμένοι ότι πρέπει να φωνάζουν για εμάς σε κάθε ματς. Σε κάθε αγώνα που οι φανέλες με τα κιτρινόμαυρα είναι παρούσες. Αυτός είναι άλλος λόγος που τα δίνουμε όλα».