Tο πείραμα στο Λιμάνι έχει εν πολλοίς πετύχει…

Η νέα ομάδα που οικοδομείται στου Ρέντη με μπροστάρη τον Πέδρο Μαρτίνς έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Μέγιστη απόδειξη, οι έντεκα βασικοί που επέλεγε ο Πορτογάλος κόουτς την περασμένη Πέμπτη (14/02) στο παιχνίδι κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου.

Εξετάζοντας κανείς τις επιλογές του 48χρονου κόουτς διαπιστώνει ότι μόνος που έχει κλείσει τρεις δεκαετίες ζωής είναι ο Γιάγκος Βούκοβιτς! Ακολουθεί ο Γκιγιέρμε που είναι 27 και οι Φορτούνης και Σα που είναι 26. Τσιμίκας, Καμαρά, Ζιλ Ντίας και Σισέ είναι 21 έως 23 ετών και κάπως έτσι ο μέσος όρος της ενδεκάδας βρίσκεται στο 24,5 χρόνια!

Αναλυτικά:

Ζοσέ Σα 26

Τσιμίκας 22

Βούκοβιτς 30

Σισέ 23

Μεριά 25

Καμαρά 21

Γκιγιέρμε 27

Ποντένσε 23

Φορτούνης 26

Ζιλ Ντίας 22

Χασάν 25

Οι Πειραιώτες με μεγάλη γενναιοδωρία προς το… μέλλον, έχουν καταφέρει να ρίξουν πολύ τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ τους δίνοντας ευκαιρίες (ακόμα και σε ματς που κάνει) σε νεαρούς ποδοσφαιριστές!

Η πορτογαλική εφημερίδα Record συνέκρινε τις ενδεκάδες των 40 ομάδων που αγωνίστηκαν αυτή την εβδομάδα σε Champions και Europa League (εκκρεμούν ακόμα 4 ζευγάρια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση) και τα συμπεράσματά της φέρνουν χαμόγελα στο Λιμάνι, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στην 6η θέση! Αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε ότι η αντίπαλός του στη φάση των «32», Ντιναμό Κιέβου, είναι στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας με μέσο όρο ηλικίας τα 23,8! Νεαρότερη ενδεκάδα αυτήν την εβδομάδα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ήταν εκείνη της Μπενφίκα (με αντίπαλο την Γαλατασάραι) με μέσο όρο ηλικίας τα 22,9 έτη.

Δείτε εδώ το Top-10: