Το σύνθημα της νίκης ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ έδωσε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης.

Ο μέσος του Ολυμπιακού στις δηλώσεις που έκανε στο συνδρομητικό κανάλι τόνισε ότι οι Ερυθρόλευκοι είναι καλύτερη ομάδα και παίζουν καλύτερο ποδόσφαιρο από την ΑΕΚ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι Πειραιώτες στο ντέρμπι με την Ενωση θα πρέπει να δείξουν το πρόσωπο που είχαν το τελευταίο δίμηνο, αφήνοντας στην άκρη τα τελευταία αποτελέσματα με ΠΑΟΚ και Ντιναμό Κιέβου.

Παράλληλα, μίλησε για τον επαναληπτικό με την ουκρανική ομάδα, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα για να κερδίσει στο Κιέβο και να πάρει την πρόκριση στους «16» του Europa League. «Αν είμαστε έξυπνοι και εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας, τότε θα μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Για το ότι αρκετά φαβορί δεν είχαν καλά αποτελέσματα σε αυτή τη φάση του Europa League: «Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλά φαβορί, τα οποία δεν είχαν καλά αποτελέσματα ή έμειναν εκτός διοργάνωσης. Δεν είχαμε το αποτέλεσμα που θα θέλαμε, όμως δεν είναι δύσκολο να κερδίσουμε στο Κίεβο τη Ντινάμο, γιατί έχουμε τις δυνατότητες. Προέχει το ντέρμπι με την ΑΕΚ και μετά θα έχουμε το χρόνο για να σκεφτούμε και το παιχνίδι με τη Ντινάμο».

-Για το ματς με τη Ντινάμο: «Στο πρώτο μέρος είχαμε ευκαιρίες. Νομίζω ότι η Ντινάμο δεν θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της και αν είμαστε έξυπνοι και εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας, τότε θα μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση».

-Για το παιχνίδι με τη Ντινάμο στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Αν σκεφτούμε τον αγώνα, ο Σα είχε μόνο μια επέμβαση μετά από σουτ και η Ντινάμο δεν είχε την τρελή υπεροχή. Είχαμε κατοχή μπάλας, γυρίσαμε πίσω, ωστόσο αν είχαμε σκοράρει με τον Ποντένσε το 3-1, τότε θα μιλούσαμε διαφορετικά. Ίσως βγήκε η κόπωση, όλα παίζουν το ρόλο τους. Έτσι ήθελε να γίνει και έτσι έγινε».

-Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και την αλλαγή προπονητή: «Άλλαξε προπονητή, όμως γνωρίζει την ομάδα του από την περσινή χρονιά και νομίζω ότι θα αλλάξει λίγα πράγματα. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, γιατί παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για τη δεύτερη θέση. Εχουμε δείξει ότι έχουμε καλύτερη ομάδα, παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και αυτό θέλουμε να κάνουμε και την Κυριακή. Στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν είχαμε καλά αποτελέσματα, όμως προχωράμε και πρέπει να μάθουμε από αυτά τα παιχνίδια. Να δείξουμε το πρόσωπο που είχαμε το τελευταίο δίμηνο».

-Για τα δύο τελευταία αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη: «’Ήταν ατυχής η στιγμή στα συγκεκριμένα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τη Ντινάμο, έγιναν κάποια γεγονότα, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε κάτι. Αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ενδεχομένως έπαιξαν πολλά ρόλο… Ίσως και οι παίκτες να μην ήταν στην καλύτερη τους μέρα. Αρκετοί παίκτες μας δεν έπιασαν το ίδιο επίπεδο σε σχέση με προηγούμενα ματς. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει και το λάθος στο παιχνίδι. Ήταν μια κακή στιγμή, η οποία προέκυψε σε αυτό το σημείο της σεζόν, όμως είναι στα πόδια μας να το γυρίσουμε. Τίποτα δεν έχει τελειώσει και όλοι οι στόχοι είναι μπροστά μας».

-Για τη νέα προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα του Ολυμπιακού: «Αυτό ξεκίνησε από το καλοκαίρι, όταν έγινε ένα νέο ξεκίνημα. Άλλαξαν πολλοί παίκτες, ήρθε νέος προπονητής, η ομάδα έδειξε σταδιακά κάποια πράγματα και στην πορεία έβγαλε περισσότερα. Πλέον όλοι ξέρουμε το ρόλο μας στην ομάδα και αυτό φαίνεται. Η ομάδα δεν έχει τόσο μεγάλες διαφορές, όποιος και αν αγωνίζεται. Ο κόσμος είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τα καταφέρουμε».