Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 20-3 του Νηρέα Χαλανδρίου στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα δώσει το παρών για δεύτερη διαδοχική χρονιά και θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Η πολίστρια των Ερυθρόλευκων σε δηλώσεις της μετά το τέλος του αγώνα έδωσε συγχαρητήρια στον Νηρέα και υποσχέθηκε ότι η ίδια και οι συμπαίκτριές της θα τα δώσουν όλα στον τελικό.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη δήλωσε μετά το τέλος του ημιτελικού, στο olympiacossfp.gr τα εξής:

«Ήταν ένα παιχνίδι που προσπαθήσαμε, ειδικά στην αρχή του αγώνα, να το αντιμετωπίζουμε με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και συγχαρητήρια στον Νηρέα για την παρουσία του στο Final-4. Από κει και πέρα προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα εν οψει του τελικού.

Έχουμε μπροστά μας ένα τελικό και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα τις τελευταίες μέρες για αυτό τον αγώνα. Ο στόχος μας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Σαν Ολυμπιακός, με το βάρος της φανέλας που κουβαλάμε, δεν μπορούμε να στοχεύουμε σε κάτι λιγότερο. Θα τα δώσουμε όλα, ξέρουμε τι περιμένουμε και είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε και αυτό τον τίτλο, εδώ στη Χίο, με την στήριξη και του κόσμου μας που θα μας δώσει δύναμη και ώθηση όπως πάντα».