Δεν αποδέχθηκε το χαρακτηρισμό του φαβορί για την κατάληψη μίας θέσης στην πρώτη πέντάδα ο Σάββας Παντελίδης που αρκέστηκε να αναφέρει ότι ο Άρης βρίσκεται σε καλό δρόμο σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Σπορ FM.

Παράλληλα, μίλησε για τη δυναμική της ομάδας, αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησε στην τρέχουσα σεζόν.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

-Για το κλίμα στον Άρη: «Είναι πιο ήρεμα τα πράγματα. Δεν είμαι ανήσυχος. Όταν υπάρχει μία δυσκολία με το άτομό μου ή με την ομάδα, δεν έχω αναταραχή. Έχω δει τόσα πράγματα στο ποδόσφαιρο και ξέρω πως πρέπει να είσαι πιο ήρεμος και να πιστέψεις στον εαυτό ή την ομάδα σου.

Να σας πω τι εννοούσα, είχε βγει και τότε ένα δημοσίευμα. Δεν ήταν από δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Άρη και εγώ το είπα χαριτολογώντας».

-Για το αν ένιωσε πίεση: «Ασφαλώς. Οποιουδήποτε προπονητή απειλείται η θέση όταν έχει τέτοια αποτελέσματα. Δυστυχώς όταν ξεκίνησα αυτή τη δουλειά ήξερα πως θα συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όταν μία ομάδα έχει υψηλούς στόχους, ο προπονητής είναι εκείνος που έρχεται σε δύσκολη θέση».

-Για την ομάδα: «Δεν έγινε… Μπαρτσελόνα. Δεν έχουμε κάνει απολύτως τίποτα. Την Κυριακή έχουμε ένα ματς εξαιρετικά δύσκολο που είναι σημείο αναφοράς για το φετινό πρωτάθλημα. Για εμένα το επόμενο παιχνίδι είναι σημείο αναφοράς. Για εμένα, 10 πράγματα να κάνεις καλά, στο ένα μένουν οι εντυπώσεις».

-Για τους στόχους της ομάδας: «Αυτό που έχει αλλάξει είναι η ψυχολογία στα αποδυτήρια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Μετά τον αγώνα με την Ξάνθη είπα κάτι που δεν το ανέλυσε κανείς. Μέσα στα αποδυτήρια δεν υπήρχε χαρά. Κέρδιζε, αλλά δεν υπήρχαν χαμόγελα. Συμβαίνει αρκετές φορές αυτό.

Προσπαθούμε να βρούμε το δρόμο μας, να βρούμε με τι είμαστε χαρούμενοι και ο Άρης είναι ουσιαστικά μία καινούργια ομάδα. Υπάρχει νέος τεχνικός διευθυντής, δεν έχουμε περάσει καταστάσεις για να έχουμε την κατάλληλη εμπειρία διαχείρισης καταστάσεων. Περάσαμε ένα μεγάλο διάστημα, τουλάχιστον ενάμιση μήνα, για να βρούμε τι θα κάνουμε. Περάσαμε μία διαδικασία μεγάλων αλλαγών στην προπόνηση. Κάποια πράγματα που ήθελα εγώ μας πήγαν σε κάποια παιχνίδια πίσω. Η ομάδα δεν ήταν σωστός ο τρόπος που πήγαινε από το ένα παιχνίδι στο άλλο. Το πιο δύσκολο από όλα ήταν να βάλεις τους παίκτες στους ρυθμούς προπόνησης που θέλεις εσύ.

Για εμένα, το ποδόσφαιρο ξεκινάει από τη Δευτέρα την επομένη του αγώνα και τελειώνει Σάββατο απόγευμα. Ό,τι πρέπει να γίνει γίνεται την Κυριακή. Όταν θέλεις να αλλάξεις κάτι, δεν πατάς ένα κουμπί και αυτό αλλάζει αυτόματα».

-Για το αν είναι φαβορί για την πεντάδα: «Δεν μου αρέσει η λέξη φαβορί. Θα έλεγα ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο μετά το παιχνίδι που πέρασε, με βάση της εικόνα μας. Όταν κερδίζεις ένα παιχνίδι, είναι θέμα ψυχολογικό και είναι πιο εύκολο για τον παίκτη όταν άκουσε ένα μπράβο και να ξεπεράσει τις κακές του εμφανίσεις. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο…».

-Για τις προσθήκες Τόνσο και Λάρσον: «Είναι παιδιά που έγινε εξαιρετική επιλογή και μπορούν να μας βοηθήσουν. Δεν είναι ακόμα στο 100%, αλλά έχουν όλα τα προσόντα να βοηθήσουν πάρα πολύ».

-Για τη Θεσσαλονίκη: «Εγώ σαν Άρης θέλω να βλέπω δυνατή την ομάδα μου. Νομίζω ότι ένας δυνατός Άρης θα κάνει καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέσα σε μία χρονιά μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι η δική μας ομάδα έχει κι άλλο δρόμο. Με υπομονή, δουλειά μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα».

-Για το αν μπορεί να ανταγωνιστεί ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ: «Δεν είμαστε μακριά. Θα δούμε στα επόμενα παιχνίδια. Δεν είναι σωστό για έναν προπονητή να “κυκλώνει” παιχνίδια, αλλά να κοιτάει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Νομίζω ότι υπάρχει ένα κακό. Να κάνεις κριτική χωρίς να παρατηρείς μία ομάδα. Η ομάδα πέρασε αρκετά, ταλαιπωρήθηκε πολύ. Ακόμα και το χρονικό διάστημα που δεν ήταν καλός ο καιρός, δουλέψαμε πολύ και προσπαθούσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο Κυριακή με Κυριακή».