Η Παρί Σεν Ζερμέν θριάμβευσε στο θέατρο των ονείρων πετυχαίνοντας μια τεράστια εκτός έδρας νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Η γαλλική ομάδα αγωνίστηκε χωρίς τον Νεϊμάρ και τον Καβάνι αλλά έκανε… πάρτι στο Ολντ Τράφορντ και είναι το απόλυτο φαβορί για να πάρει την πρόκριση στους 8 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, εκμεταλλεύτηκαν τις αμυντικές αδυναμίες της Γιουνάιτεντ και με μπροστάρη τον Άνχελ Ντι Μαρία (δύο ασίστ) κατάφεραν να πάρουν μια πολύ μεγάλη νίκη.

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με γκολ που πέτυχε ο Κιμπεμπέ στο 53′, σε φάση που η άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πιάστηκε στον… ύπνο. Ο Ντι Μαρία εκτέλεσε κόρνερ και ο Κιμπεμπέ έστειλε ανενόχλητος με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την αγγλική ομάδα καθώς η Παρί είχε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Ντάνι Άλβες στο 56′ και τελικά το 2-0 για τους φιλοξενούμενους έγινε στο 60′ με τον Μπαπέ να σκοράρει με ωραίο πλασέ, τελειώνοντας με ιδανικό τρόπο εξαιρετική κόντρα επίθεση της ομάδας του.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πογκμπά στο 89′.

Μικρό πρόβάδισμα για Ρόμα (2-1)

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς για την φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρόμα πήρε τη νίκη επί της Πόρτο με 2-1 κι έχει ένα μικρό προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι τζιαλορόσι επικράτησαν των Πορτογάλων χάρη σε δύο γκολ του Ζανιόλο, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα.

Ο άσος της Ρόμα άνοιξε το σκορ στο 70′ κι έκανε το 2-0 έξι λεπτά αργότερα, ωστόσο η Πόρτο βρήκε τρόπο να σκοράρει και πλέον όλα είναι ανοιχτά στην ρεβάνς επί πορτογαλικού εδάφους. Το γκολ που δίνει πολλές ελπίδες πρόκρισης στους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Λόπεζ στο 79′.