Την ώρα που η Βουλή συζητά για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την κατάργηση της αποσβεστικής προθεσμίας για τα αδικήματα στο πλαίσιο της ποινικής ευθύνης των υπουργών αλλά και τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε να μην αρθεί η βουλευτική ασυλία του Πάνου Καμμένου τον οποίο έχει μηνύσει ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης για συκοφαντική δυσφήμιση.

Παρά το «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι κυβερνητικοί βουλευτές στήριξαν τον πρώην εταίρο τους. Ο κ. Καμμένος με επιστολή του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας είχε ζητήσει να μην αρθεί η ασυλία του, με το επιχείρημα ότι το καταγγελλόμενο αδίκημα είχε γίνει κατά τη διάρκεια των υπουργικών του καθηκόντων και άρα εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Αντιθέτως, η Επιτροπή Δεοντολογίας τοποθετήθηκε θετικά υπέρ της άρσης της ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση σχετικά με την υπόθεση που αφορά την θητεία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Αθήνα 9,84», όπως και του χρυσαυγίτη Κώστα Μπαρμπαρούση για την υπόθεση της φυγής του μετά την προτροπή για στρατιωτικό πραξικόπημα που είχε απευθύνει μιλώντας στην Βουλή.