Ορκίστηκε ο Τέρενς Κουίκ μετά την παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου ενώ με δήλωσή του που αναγνώστηκε ενώπιον του Σώματος, συντάσσεται με τους ανεξάρτητους που στηρίζουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του όπως του ζητούσε ο Πάνος Καμμένος.

Όπως δηλώνει ο ίδιος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση «ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με βάση το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δυο φορές, Ιανουάριο και Σεπτέμβριο του 2015, τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ενώ τονίζει ότι «ισχύει ό,τι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και το επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου: “Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου, δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».

Πάντως υπήρξαν και αποδοκιμασίες κατά την ώρα της ορκωμοσίας του κ. Κουίκ από τον πρώην συνοδοιπόρο του στους ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος τον κάλεσε να παραδώσει την έδρα κατηγορώντας τον ότι «γονάτιζε για την Μακεδονία» αλλά τώρα στηρίζει την κυβέρνηση αυτή. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, επακολούθησε φραστική αντιπαράθεση μεταξύ τους στο προαύλιο του Κοινοβουλίου.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ο κ. Κουίκ φέρεται να του είπε: «Έγινες διάσημος…», με τον κ. Καμμένο να τον καλεί εκ νέου να παραδώσει την έδρα του. «Ούτε εσύ την παρέδωσες», του απάντησε ο ανεξάρτητος πλέον κ. Κουίκ και ο κ. Καμμένος του απάντησε: «Εγώ δεν την παρέδωσα γιατί διεγράφην». «Κι εγώ διαγράφηκα», αντέτεινε ο κ. Κουίκ. «Εσύ δεν διαγράφηκες. Εγώ παρέμεινα δεξιός και δεν έγινα Συριζαίος στα γεράματα για μία καρέκλα…», επέμεινε ο κ. Καμμένος με τον κ. Κουίκ να σχολιάζει: «Εσύ όμως έχεις το προνόμιο να πηγαίνεις στο γήπεδο…».