Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τα τελευταία χρόνια ξεχώρισε για τις… κυβιστήσεις του στο «Μακεδονικό» αλλά και για τις «μεταμορφώσεις» του, καθώς ο φωτογραφικός φακός τον έχει απαθανατίσει από το να οδηγεί φουσκωτό σκάφος μέχρι να φιλετάρει ψάρι.

Ένα από τα πολλά κολάζ που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, και συγκεκριμένα στα social media, απεικονίζει τον Πάνο Καμμένο να είναι ντυμένος με ό,τι στρατιωτική στολή κυκλοφορεί. Στο πλαίσιο αυτό εμφανίζεται ως «βατράχι» ή αλλιώς ΟΥΑκάς,  ως ιπτάμενος, έχοντας άλλοτε το ύφος του σκληρού και άλλοτε του προσιτού αξιωματικού.

Σε κάποιες άλλες κρατάει ένα κόκκινο αυγό -προφανώς σε κάποιο στρατόπεδο  όπου είχε πάει να συμπαρασταθεί στους φαντάρους – , φοράει ζιβάγκο, παραπέμποντας έτσι σε έναν πολιτικό που… λοξοκοιτάζει προς το σοσιαλισμό, ως «κοτεράτος», ως χριστιανός και, λίγο πριν την αποχώρησή του από τη συγκυβέρνηση, ως αριστερός.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν είναι μόνο ο σκληρός πολιτικός ο οποίος εσχάτως καταγγέλλει τον πρωθυπουργό της χώρας με τον οποίο συνεργαζόταν μέχρι πριν από λίγο. Στον ελεύθερο χρόνο του ψαρεύει, όπως αποδεικνύει μία από τις φωτογραφίες, ενώ σε κάποια άλλη εμφανίζεται ως «καπετάνιος».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος είχε επικριθεί στο παρελθόν από αρκετούς πολιτικούς και όχι μόνο για τη συνήθειά του να εμφανίζεται συχνά-πυκνά φορώντας στρατιωτικές στολές.

Πριν από λίγους μήνες, σε ανάρτησή του, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Στρατιωτικής Επιτροπής, στρατηγός ε.α. Μιχάλης Κωσταράκος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ δεν έχει κανένα λόγο ή δικαίωμα ή ακόμα, σε ένα πιο “πολιτικό πλαίσιο”, δεν νομιμοποιείται να φέρει την οποιαδήποτε στολή που περιλαμβάνεται στον Διακλαδικό Κανονισμό Στολών προσθέτοντας μάλιστα δικά του “υπουργικά διακριτικά”».

Αυτή η επισήμανση πάντως δεν πτόησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Αντιθέτως, δοκίμασε πολλές στολές, για να δει ποια ταιριάζει καλύτερα στα χαρακτηριστικά του.