• Αναζήτηση
  • To «χιώτικο» εκλέρ

    Ο διαγωνισμός της Γαλλικής Πρεσβείας που γίνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Goût de France και ονομάζεται Mazichef καθώς πρόκειται για ελληνογαλλική συνεργασία,  αφορούσε φέτος το εμβληματικό «γλυκό» της γαλλικής κουζίνας το εκλέρ. Βάζω το γλυκό σε εισαγωγικά καθώς οι διαγωνιζόμενοι μπορούσαν να παρουσιάσουν και αλμυρά εκλέρ. Πήραν μέρος διαγωνιζόμενοι απ’ όλη την Ελλάδα και ήδη ξεχώρισαν οι νικητές στην Κρήτη, την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη. Τελευταίος έγινε ο διαγωνισμός στην Αθήνα την Παρασκευή, στο ελληνογαλλικό σχολείο Eugène Delacroix στην Αγία Παρασκευή. Πολλοί οι συμμετέχοντες και ενδιαφέρουσες παρασκευές, γλυκές και αλμυρές νικήτρια όμως μία: Η Λίζα Μάτσα που παρουσίασε ένα εκλέρ με ρυζόγαλο και μαστίχα Χίου. Πολύς κόσμος, πολλοί chef στην κριτική επιτροπή και μια ατμόσφαιρα γιορτής και υπερηφάνειας κυρίως από τις οικογένειες των διαγωνιζόμενων νέων που ήταν παρούσες. Η τελική φάση του διαγωνισμού, στην οποία θα διαγωνιστούν οι νικητές μεταξύ τους θα γίνει στις 18 Μαρτίου στην Γαλλική Πρεσβεία. Θα είμαστε εκεί και θα σάς ενημερώσουμε για το τελικό αποτέλεσμα.

    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk