Όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το βράδυ της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου 2019, βίωσαν ένα ανείπωτο συναίσθημα.

Η αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» πλημμύρισε από την αρμύρα της θάλασσας που ύμνησε στην ποίησή του ο Νίκος Καββαδίας και τις νότες των συνθετών που τον μελοποίησαν ερμηνευμένες από το Σύνολο Σύγχρονου Ελληνικού και Ξένου Δημοφιλούς Ρεπερτορίου του Μουσικού Σχολείου Αλίμου και την σύμπραξη της χορωδίας του σχολείου αυτού με την χορωδία της Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αθήνας.

«Πρώτο ταξίδι έτυχε ναύλος για το Νότο». Τα ταξίδια του αγαπημένου ποιητή της θάλασσας ζωντάνεψαν με τρόπο μαγικό από τους μαθητές συγκινώντας το κοινό, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρίζα Κωχ, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο οποίος παραβρέθηκε και εκ μέρους του συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, ο Μιχάλης Τρανουδάκης και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες που συνέδεσαν με τον έναν ή άλλο τρόπο την καλλιτεχνική τους πορεία με τον μελοποιημένο Καββαδία.

Ακούστηκαν τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, της Μαρίζας Κωχ, του Γιάννη Σπανού, του Ηλία Αριώτη και των «Ξέμπαρκων», που τραγούδησε μαζί με τα παιδιά, όπως και του Γιάννη Νικολάου, που επίσης βρέθηκε στην σκηνή μαζί τους, αλλά και του Μιχάλη Τρανουδάκη, ο οποίος είναι και καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Αλίμου και συνόδευσε στο πιάνο το εξαίσιο «Νανούρισμα για μωρά και γέρους».

Τα παιδιά εντυπωσίασαν με το υψηλό επίπεδο ερμηνείας των τραγουδιών, κάτι που εξήραν πολλοί από τους παρευρισκόμενους καλλιτέχνες. «Δεν σας κρύβω πόσο ζήλεψα που δεν ήμουν μαζί σας στην σκηνή αυτή», εξομολογήθηκε η Μαρίζα Κωχ στον χαιρετισμό της προς τα παιδιά ενώ όλοι μαζί τραγούδησαν με τους μαθητές το «Kuro Siwo» από τον «Σταυρό του Νότου» του Μικρούτσικου.

Το πρόγραμμα ήταν αποτέλεσμα σκληρής προετοιμασίας με την ευθύνη του Γιάννη Μαλαφή για το μουσικό κομμάτι και της Ρόζης Μαστροσάββα σε συνεργασία με τον Νίκο Πρίγκα για το πολυπληθές χορωδιακό σύνολο των μαθητών των δυο σχολείων.