Πολεμικές συρράξεις, αεροπειρατείες, πολιτικές κρίσεις, αλλά και καλλιστεία, αφίξεις διεθνών προσωπικοτήτων, καλλιτεχνικά και αθλητικά ορόσημα. Ολα τα κατέγραψε με τη φωτογραφική του μηχανή ο αεικίνητος συνεργάτης τουΑssociated Press στις τέσσερις δεκαετίες ενασχόλησής του με το φωτορεπορτάζ.

Και τώρα τα συμπεριέλαβε σε έναν χορταστικό τόμο («Ζην επικινδύνως – 40 χρόνια φωτορεπορτάζ, εκδ. Μένανδρος), από τις σελίδες του οποίου περνούν όλοι και όλα: η δολοφονία Λαμπράκη, τα Ιουλιανά και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, η πληθωρική Μελίνα και ο Ανδρέας Παπανδρέου, το εγχώριο star system και η διανόηση των 60s και 70s, οι «Ελληνες» Beatles και Rolling Stones και οι διεθνείς celebrities – Νουρέγεφ, Ζαν-Πολ Μπελμοντό, Ούρσουλα Αντρες, Αντονι Κουίν, Φρανκ Σινάτρα κ.ά.

«Παρότι κατά τη διάρκεια της καριέρας μου κάλυψα αρκετά και πολύ ενδιαφέροντα γεγονότα σε αποστολές στις πέντε ηπείρους του πλανήτη, θεωρώ ότι το σημαντικότερο έργο που θα αφήσω πίσω μου είναι οι φάκελοι με τις φωτογραφίες της χούντας, μεταξύ αυτών και του Πολυτεχνείου»εξομολογείται ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας στην Ισμα Τουλάτου σε ένα πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής».

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής»