Ο 22χρονος Πολωνός επιθετικός, Κάρολ Σβιντέρσκι, είναι το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ και ο εκλεκτός του Λουτσέσκου για να αναπληρώσει το κενό που άφησε στην κορυφή της επίθεσης του ΠΑΟΚ, η φυγή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο νεαρός επιθετικός έδειξε έτοιμος για την πρόκληση του να παίξει ποδόσφαιρο μακρυά από την Πολωνία και να βρει τον δρόμο του σε ένα ανώτερο πρωτάθλημα όπως η Bundesliga, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Sport.pl.

«Δεν ήθελα να χάσω άλλο χρόνο παίζοντας στην Ekstraklasie. Χρειαζόμουν δράση. Το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό δεν είναι εύκολο και πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αισθάνομαι αρκετά αγχωμένος τελευταία, αλλά τι μπορώ να χάσω; Τίποτα…».

 «Δεν θέλω να γίνω δεύτερος Κριστόφ Πιάτεκ, θέλω να είμαι ο Κάρολ Σβιντέρσκι, ο οποίος θα γράψει τη δική του ιστορία» ανέφερε σχετικά για την απόρριψη των προτάσεων από την Ιταλία (Τζένοα) που είχε στα χέρια του.

Από την Ελλάδα και το πρωτάθλημα της μπορώ να πάω και σε ακόμη πιο μεγάλες ομάδες. Η Ελλάδα ήταν η καλύτερη επιλογή. Η Μπουντεσλίγκα και άλλα πρωταθλήματα θα ήταν αυτή την στιγμή πολύ μεγάλα βήματα. Δεν είμαι φυσικά έτοιμος να παίξω σε τέτοια πρωταθλήματα».