• Αναζήτηση
 • Καταψηφίζει τις Πρέσπες η ΔΗΣΥ – Γεννηματά: Ενοποίηση του Κεντροαριστερού φορέα

  Η καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην επικείμενη ψηφοφορία, επαναβεβαιώθηκε κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΣΥ που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας

  «Εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά». Η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που συνεδρίασε με τη συμμετοχή και του Γιώργου Καμίνη, Φίλλιπου Σαχινίδη, της Εύας Καϊλή του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη του εκπροσώπου Τύπου Παύλου Χρηστίδη και των στενών συνεργατών της Φώφης Γεννηματά Μανώλη Όθωνα και Χρήστου Πρωτόππαπα, ενέκρινε τους χειρισμούς της κυρίας Γεννηματά σε σχέση με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο αλλά και την απόφαση της για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου που θα προχωρήσει στην ενοποίηση του πολυκομματικού κεντροαριστερού φορέα.

  Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στην τοποθέτηση της τόνισε ότι είναι λογικό σε έναν πολιτικό φορέα να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ωστόσο ξεκαθάρισε ότι σε κορυφαία ζητήματα δεν μπορεί να υπάρχουν, από τη στιγμή που έχουν ληφθεί αποφάσεις, παραφωνίες που πλήττουν την εικόνα του.

  Η κυρία Γεννηματά τόνισε και πάλι ότι η στάση του Θανάση Θεοχαροπουλου εξυπηρετούσε τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα και δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή.

  Κατά τη συνεδρίαση πάντως εκφράστηκε η άποψη ότι θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε μετά τη διαγραφή Θεοχαρόπουλου να μην εισέλθει το Κίνημα Αλλαγής σε φάση εσωστρέφειας που θα πλήξει την προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τον επιχειρούμενο διεμβολισμό του από τον Αλέξη Τσίπρα.

  Επισημάνθηκε επίσης ότι οι τελευταίες εξελίξεις δεν σημαίνουν επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ αλλά προσπάθεια να μετατραπεί το Κίνημα Αλλαγής στον ενιαίο φορέα που ήθελαν οι 200 χιλιάδες συνιδρυτές του. Αυτό επεσήμανε και στην τοποθέτηση του ο Γιώργος Καμινης. Ότι δεν πρέπει να περάσει στον κόσμο η εντύπωση ότι το στοίχημα του Κινήματος Αλλαγής εγκαταλείπεται αφού σε αυτό δεν συμμετέχουν μόνο τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ αλλά και πολλοί πολίτες που κινούνται στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο. Τόνισε μάλιστα ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα σαφές μήνυμα προς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ότι «τους θέλουμε μαζί μας».

  Αυτό είχε τονίσει και στην τοποθέτηση της η κυρία Γεννηματά. Ότι δεν διαγράφηκε κανένας χώρος αλλά μόνο ο κ. Θεοχαρόπουλος και ότι απευθύνεται σε όλα τα κόμματα για συνέχιση της κοινής πορείας.

  Επίσης έγινε συζήτηση για την πορεία προς την οργανωτική ενοποίηση του Κινήματος Αλλαγής. Η κυρία Γεννηματά παραδέχθηκε ότι ο πολυκομματικός φορέας αντί να ενισχύσει τον πλουραλισμό οδήγησε σε σύγχυση.

  Για την απόφαση της αυτή η κ. Γεννηματά που σημαίνει, όπως λέγεται, ότι τα κόμματα που αποτελούν το Κίνημα Αλλαγής θα κάνουν ένα βήμα πίσω ενημερώθηκαν άπαντες.

  Επι της πορείας για την ενοποίηση του Κινήματος Αλλαγής παρουσιάζει ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει ο Γ Παπανδρέου που πάντως ενημερώθηκε μέσω του στενού του συνεργάτη Γ Ελενόπουλου για την ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

  Στη συνεδρίαση δεν μετείχε ο Νίκος Ανδρουλάκης που ενημερώθηκε την κυρία Γεννηματά τηλεφωνικά το απόγευμα της Κυριακής. Φωφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις και σε συνάντηση που είχαν το Σάββατο στη Χαριλάου Τρικούπη.

  Τα οργανωτικά ζητήματα της πορείας προς το πολιτικό και καταστατικό συνέδριο θα απασχολήσουν τις συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος τις επόμενες μέρες.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

  Α. ΑΠΟΦΑΣΗ

  Η Κ.Ο ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΊΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΩΣ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΈΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΌΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΩΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ.

  Β. ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

  1) Το Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών.
  Πιστεύουμε ότι δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, γιατί αντί να κλείνει πληγές του παρελθόντος, ανοίγει καινούργιες.

  Δημιουργεί τον κίνδυνο ενίσχυσης του αλυτρωτισμού στο μέλλον.

  Και το χειρότερο. Όχι μόνο δεν προηγήθηκε Εθνική συνεννόηση και διάλογος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αλλά η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί αυτή την συμφωνία με στόχο την εξυπηρέτηση στενά κομματικών συμφερόντων.

  Κανείς όμως δεν έχει δικαίωμα να διχάσει ξανά τον Ελληνικό λαό.

  Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά.

  …………………………….. . ……………………………..

  2) Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
  Γι’ αυτό ο κ. Θεοχαρόπουλος ετέθη εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας.

  Υπενθυμίζουμε ότι δεν είχαμε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ζήτησα στάση ευθύνης με σεβασμό απέναντι στον κόσμο της παράταξης και στην συνοχή του Προοδευτικού χώρου.

  Υπευθυνότητα, που είναι «ισχυρότερη» από την κομματική πειθαρχία.

  Γι’ αυτό και προειδοποίησα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες.

  Γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στο Κίνημα Αλλαγής που θέτουν την προσωπικής τους άποψη, πάνω από την θέληση των πολιτών, και δεν κατανοούν ότι δεν πρέπει να στηριχθεί μια αδύναμη Κυβέρνηση που συνεργάζεται ευθέως με τα υπολείμματα της ακροδεξιάς.

  …………………………….. . ……………………………..

  3) Το Κίνημα Αλλαγής δημιουργήθηκε από την βάση, με συνιδρυτές 212.000 πολίτες και όχι ως ένωση ηγεσιών.
  Πριν από ένα περίπου χρόνο ζήτησα καθαρή εντολή από τους πολίτες για να εγγυηθώ την ενότητα και την προοπτική της παράταξης, χωρίς βαρονίες και τιμάρια.

  Έκανα όλες τις αναγκαίες υπερβάσεις, ακόμη και παραχωρήσεις για να το διασφαλίσω.

  Το μήνυμα είναι σαφές και απευθύνεται προς όλους και προς πάσα κατεύθυνση.

  Δεν αποδέχομαι όμως και ποτέ δεν θα αποδεχθώ στρατηγικές που συγκρούονται με την απόφαση του Συνεδρίου μας για αυτόνομη πορεία της παράταξής μας.

  Είμαστε απέναντι και στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη.

  Αυτό απαιτούν και η συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών που μας στηρίζουν.

  …………………………….. . ……………………………..

  4) Στην πράξη ο πολυκομματικός φορέας αντί να ενισχύσει τον πλουραλισμό, οδήγησε σε σύγχυση.
  Επιλέγουμε την επίσπευση των βημάτων, για την ολοκλήρωση των λειτουργιών του Κινήματος Αλλαγής ως ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

  Και τους καλούμε όλους να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες του Έκτακτου Συνεδρίου τον Μάρτιο, που θα το κάνει πράξη.

  Συνέδριο που συγκαλείται με βάση το ισχύον Καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής.

  Απευθύνομαι στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, που παραμένει πάντα ο «κορμός» αυτής της προσπάθειας για την μεγάλη κεντροαριστερά. Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ και πρωταγωνιστεί στην γέννηση του καινούργιου.

  Δεν μπορούμε να πετύχουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ.

  Φυσικά απευθύνομαι και στην ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΔΗΣΟ, τις Κινήσεις για την Σοσιαλδημοκρατία, την ΕΔΕΜ όλες τι ως τώρα συνιστώσες του Κινήματος.

  Δεν διαγράφουμε κανέναν χώρο, τους θέλουμε όλους κοντά μας.

  Αλλά οι αποφάσεις θα παίρνονται πια ενιαία στο Κίνημα Αλλαγής και τα όργανα που θα εκλεγούν με ενιαίο τρόπο μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες.

  …………………………….. . ……………………………..

  5) Απευθυνόμαστε στην βάση της παράταξης, στους ιδρυτές προοδευτικούς πολίτες, προκειμένου να ενταχθούν δυναμικά και να στηρίξουν την προσπάθειά μας.
  Να δημιουργήσουμε ΜΑΖΙ τις προϋποθέσεις για να δώσουμε νικηφόρα τις πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας.

  Για να εγγυηθούμε την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των πολιτών.

  Και ας καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι θα συνεχίσει να τον ακολουθεί το στίγμα της συνεργασίας με την Ακροδεξιά και η στυγνότητα την οποία εφαρμόζει τις αντιλαϊκές πολιτικές όλα αυτά τα χρόνια.

  Όπως και ο κ. Μητσοτάκης ότι εμείς θα σταθούμε ανάχωμα, βασικό εμπόδιο στο σχέδιο του για την «δεξιά παλινόρθωση.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk