«Οι τέσσερις από τους έξι βουλευτές που είδαν ξαφνικά το συριζαϊκό φως κρύβονται. Αρνούνται να εξηγήσουν στο κοινοβούλιο την ψήφο τους και να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους τι τους κάνει και εμπιστεύονται την κυβέρνηση. Γιατί η ψήφος τους δίνει λευκή επιταγή» τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Οι βουλευτές του κυρίου Καμμένου που θα προστεθούν σε αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν στα μεγάλα θέματα, όπως οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους;» διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως θα ψάχνει σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας μία νέα πλειοψηφία.

Μιλώντας για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών όπου το Ποτάμι αποτελεί καταλύτη εξελίξεων, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως «ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πρέπει να σημαίνει και θετική ψήφο για τις Πρέσπες», αντίθετα «θετική ψήφος για τις Πρέσπες δε σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

«Πολεμάμε τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης. Χωρίς να γινόμαστε κι εμείς ιδεοληπτικοί» πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στις μεταγραφές των βουλευτών, προτείνοντας ότι κάποιος δεν μπορεί να εντάσσεται σε μια κοινοβουλευτική ομάδα ενώ έχει εκλεγεί με άλλη, όσο κρατά η θητεία του.

«Όλοι είμαστε πολέμιοι των μεταγραφών, ας συμφωνήσουμε σήμερα ότι δεν θα ξαναζήσουμε αυτά τα φαινόμενα. Έχει μία σημασία και για τους πολίτες που μας παρακολουθούν, δείχνει ότι αντιλαμβανόμαστε τα λάθη μας» είπε.