Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινούνται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης.

Το πολιτικό παρασκήνιο των προηγούμενων ημερών, το στημένο διαζύγιο μεταξύ Τσίπρα – Καμμένου, οι μετακινήσεις βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ θερμό κλίμα.

Ακούστηκαν πολύ σκληρά λόγια στην πρώτη ομιλία του πρωθυπουργού και στη συνέχεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια αντιπαράθεση κυριολεκτικά από τα παλιά καθώς ο πρωθυπουργός επανέφερε την πριν από 50 και πλέον χρόνια αποστασία ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε τους τόνους λέγοντας ότι ο τελευταίος εν ενεργεία αρχηγός του στρατού που έγινε υπουργός Αμυνας ήταν ο στρατηγός Σπαντιδάκης της Χούντας.

Mε ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης. Ο Πρωθυπουργός έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ενώ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση. Παράλληλα άφησε αιχμές κατά της απόφασης του πρώην κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου να εγκαταλείψει τον συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σφοδρότατη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού αλλά και του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «φαρσοκωμωδία» και «άθλιο θέατρο».

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, απαντώντας στο γιατί θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αποφασίζω βάσει της συνείδησής μου είπε ο Σπ. Δανέλλης τόνισε ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Υποστήριξε, δε, πως είναι πάντα συνεπής στη θέση του για το Μακεδονικό. Λαμβάνοντας τον λόγο επί προσωπικού, ο Σπύρος Δανέλλης τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ παραποιεί την αλήθεια, σχετικά με την στάση που τήρησε ο ίδιος έναντι της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης το καλοκαίρι.

Ακολούθησε Άγρια κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη για την τοποθέτηση Αποστολάκη . Μια φράση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επικαλέστηκε το ιστορικό προηγούμενο του στρατηγού της χούντας Σπαντιδάκη, προκάλεσε σφοδρή σύγκρουση. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ευθέως ως λάθος την τοποθέτηση του κ. Αποστολάκη στην θέση του ΥΠΕΘΑ.

Πυρά εξαπέλυσε και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της «Είστε κυβέρνηση μειοψηφίας- Το μόνο σας επίτευγμα είναι η κωλοτούμπα» ενώ μίλησε για «ένα συγκυριακό πολιτικό μόρφωμα» επισημαίνοντας πως «η δεδηλωμένη προκύπτει από τη βούληση του λαού και όχι από παζάρια και μεταγραφές».

Με μια αναφορά στον Σπύρο Δανέλλη επέλεξε να ξεκινήσει την ομιλία του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Ολομέλεια της Βουλής.Αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος. Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος, στο λάθος υπάρχει σκέψη, υπολογισμός, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιου.