• Αναζήτηση
 • Αποστολάκης προς Τουρκία: Δύο οι δρόμοι, ή σύγκρουση ή συνεργασία

  «Θεμέλιο» των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, δήλωσε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας

  Κάλεσμα προς την Τουρκία να επιλέξει μεταξύ του δρόμου «της σύγκρουσης» και του δρόμου «της συνεργασίας» απηύθυνε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης — παραλαβής.

  «Στέλνω μήνυμα αμοιβαιότητας στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Υπάρχει ο δρόμος της σύγκρουσης, υπάρχει ο δρόμος της συνεργασίας. Εμείς είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στις αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας. Υπενθυμίζω στους γείτονες ότι όποτε κυριάρχησαν οι εθνικισμοί οι λαοί δυστύχησαν, ενώ όποτε υπήρξε συνεργασία, ειρήνη οι λαοί είχαν ευημερία και πρόκοψαν. Η μόνη κόκκινη γραμμή μας στις σχέσεις μας με την Τουρκία είναι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου» επεσήμανε ο Ευάγγελος Αποστολάκης στην πρώτη δημόσια εμφάνιση ως υπουργός, φορώντας κοστούμι και όχι τη στολή του Αρχηγού, και δίνοντας σαφές στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει.

  Παράλληλα, ο κ.Αποστολάκης έθεσε ως ύψιστη προτεραιότητά του και του Υπουργείου Άμυνας την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.  Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αυτή την περίοδο η Ελλάδα έχει ρόλο «κλειδί» στην ευρύτερη περιοχή με την ανάπτυξη αμυντική και διπλωματικών συνεργασιών και συνεργειών.

  Η υπουργοποίησή του, σημείωσε, στέλνει ένα μήνυμα ενότητας και συνέχειας στον τομέα της εθνικής ασφάλειας και της άμυνας στη χώρα. Από την πρώτη στιγμή δε έκρουσε έναν «μίνι» συναγερμό για την κρισιμότητα της περιόδου. « Αναλαμβάνω σε μία συγκυρία ευαίσθητη», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως  «οι καιροί είναι ταραγμένοι.  Η περιοχή μας είναι στρατιωτικοπολιτικά» ασταθής.

  Την ίδια ώρα, ο νέος υπουργός άμυνας φρόντισε από την πρώτη μέρα της θητείας του να τονώσει και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων τονίζοντας πως διαβεβαιώνει πως θα συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή επιδεικνύοντας «αποφασιστικότητα και να είναι ικανές και αξιόπιστες».

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk