Μπορεί ο ναύαρχος Αποστολάκης να είναι τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων, αλλά ένα ακόμη μέλος της οικογένειας είναι εξίσου διάσημο, ίσως και περισσότερο.

Πολλοί είναι εκείνοι που δε γνωρίζουν ότι ο νέος υπουργός Αμυνας και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι ο πατέρας του γνωστού τηλεοπτικού σεφ Γιάννη Αποστολάκη ο οποίος έγινς διάσημος μέσα από ριάλιτι μαγειρικής «Master Chef» το 2010, όπου έφτασε στον τελικό (νικητής τότε είχε αναδειχθεί ο Άκης Πετρετζίκης).

Ομως, ο Γιάννης Αποστολάκης ήταν σα να κέρδισε κι αυτός καθώς του άνοιξαν πολλές πόρτες.

Ξεκίνησε να συνεργάζεται με περιοδικά, ενώ τηλεοπτικά τα τελευταία χρόνια έχει τη δική του στήλη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, Dot. Επίσης, επέστρεψε στο «Master Chef» ως coach των παικτών, ενώ φέτος στο ΣΚΑΪ ενώ φέτος μαζί με τον Γιάννη Δρυμωνάκο και την Κάλια Ελευθερίου είναι οι τρεις «Θαλασσόλυκοι», οι οποίοι με το ιστιοπλοϊκό του Γιάννη Αποστολάκη, ζουν τη δική τους αιγαιοπελαγίτικη περιπέτεια, επισκεπτόμενοι τα ελληνικά νησιά.

Ο Γιάννης εκτός από τη μαγειρική έχει κι ένα ακόμη πάθος. Αυτό για τη γυμναστική. Ισως το πήρε από τον πατέρα του που ήταν «βατράχι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος υπουργός Αμυνας έχει έναν ακόμη γιο.