Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε σήμερα το μεσημέρι ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, που σε λίγες ώρες αναμένεται να αποστρατευτεί και να ορκιστεί υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου.

«Δεχτηκα να αναλάβω τη θέση γιατί έχω μάθει να υπηρετώ το καθήκον, είμαι στρατιώτης, είμαι άνθρωπος της ευθύνης και έχω μάθει να την αναλαμβάνω όσο βαριά και να είναι» σημείωσε ο κ. Αποστολάκης

Ακόμη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σημείωσε πως ήταν εξαιρετική τιμή από τον πρωθυπουργό η πρόταση για τη θέση του υπουργού, ενώ τόνισε: «θα συνεχίσω να υπηρετώ το καθήκον όπως έκανα τόσα χρόνια, μακριά από την πολιτική και τα κόμματα και προσβλέπω στη συνεργασία όλων για το καλό της πατρίδας».

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες με τα προεδρικά διατάγματα και με το ΚΥΣΑΕ για να ολοκληρωθεί η θητεία του ως Α/ΓΕΕΘΑ και να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει εντός ολίγου συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.