• Αναζήτηση

Αποστρατεύτηκε από το ΚΥΣΕΑ ο Ευ. Αποστολάκης

Σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία τέθηκε από το ΚΥΣΕΑ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, προκειμένου να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας

Σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία τέθηκε από το ΚΥΣΕΑ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, προκειμένου να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας αποφάσισε πως μέχρι την επιλογή νέου Α/ΓΕΕΘΑ, τα σχετικά καθήκοντα θα ασκεί ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, καθώς ο νέος υπουργός αναμένεται να ορκιστεί στις 19:30 της Δευτέρας, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όσον αφορά την ανάληψη των καθηκόντων του, αυτό αναμένεται να γίνει το πρωί της Τρίτης, όταν θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου από τον Πάνο Καμμένο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

«Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, με την απόφαση υπ΄ αρ 1 από 14-1-2019, θέτει σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, για σπουδαίο λόγο που αφορά στην πρόταση του Πρωθυπουργού για διορισμό του ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας, και στον οποίο απονέμει τον τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Μέχρι την επιλογή νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τα σχετικά καθήκοντα θα ασκεί ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk